Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 19 iulie 2022. NASA a prezentat noi imagini spectaculoase cu Jupiter, făcute de telescopul James Webb

Observator de bine, 19 iulie 2022, prezentat de Ioana Scărlătescu.

Ioana Scărlătescu
de Ioana Scărlătescu

la 19.07.2022, 16:54

Ioana Scărlătescu
Ioana Scărlătescu

Observator de bine, știrile zilei de 19 iulie

1) Primul tramvai nou Astra Imperio a început să circule în probe în București. Noile garnituri sunt mai rapide, mai spaţioase şi au fost produse în România, la Arad.

2) Centura oraşului Balş, inaugurată acum trei luni, le-a schimbat radical vieţile localnicilor. Oamenii ies pe străzi fără să mai facă slalom printre TIR-uri, ajung mai repede acasă şi au scăpat de noxe şi de zgomot.

3) NASA a prezentat noi imagini spectaculoase cu Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar. Pozele sunt de o claritate fără precedent şi au fost făcute de telescopul spaţial James Webb, cel mai peformant construit vreodată.

4) 15 meşteri populari au primit anul acesta din partea autorităţilor distincţia de Tezaur Uman Viu. Premiul este oferit celor care păstrează obiceiurile tradiţionale nealterate şi le transmit din generaţie în generaţie.

5) O chelneriţă din Statele Unite a primit un bacşiş de 3.000 de dolari la o consumaţie de numai 13 dolari. Tânăra spune că va folosi banii pentru a-şi plăti facturile, iar apoi va merge cu familia în vacanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 19 iulie 2022. NASA a prezentat noi imagini spectaculoase cu Jupiter, făcute de telescopul James Webb