Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a schimbat viata locuitorilor din Balş, după ce a fost inaugurată Centura oraşului

Centura oraşului Balş le-a schimbat vieţile localnicilor, dar şi şoferilor care tranzitează zona. Au apus vremurile când în oraş era o coadă nesfâştită de tiruri şi maşini. Şi în Slatina, oamenii abia aşteaptă să scape de poluare, zgomot şi miile de camioane care le trec pe sub ferestre zi de zi. Centura Slatinei va fi gata la sfârşitul lunii, promite compania de drumuri. Însă până când vom circula pe tot drumul expres Craiova-Piteşti mai sunt cel puţin doi ani. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 18.07.2022, 19:34

Vezi și

La trei luni de la inaugurarea Centurii, Balşul parcă a revenit la viaţă. Localnicii ies pe străzi fără să mai facă slalom printre TIR-uri, ajung mai repede acasă şi au scăpat de noxe şi de zgomot. 

Localnici: - Înainte era jale, dacă veneai de la Slatina la intrare în Balş făceai 20 de minute şi de la intrare în Balş până la ieşire spre Craiova făceai o oră. Nu mai sunt noxele care erau. 

- S-a schimbat foarte mult, s-a schimbat cu 80 la sută. 

- E foarte liber, e foarte aerisit traficul. 

Pe acelaşi subiect

18 kilometri de drum daţi în folosinţă în aprilie au făcut diferenţa în micul orăşel din Olt. Centura Balşului e de fapt primul lot din cel de-al doilea tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti. La al doilea lot, care include şi o variantă ocolitoare a Slatinei, încă se lucrează. Spre disperarea localnicilor. 

Cristina Oprea, reporter Observator: 19 vehicule de mare tonaj au traversat în doar 5 minute această intersecție. Se circulă greu, se claxonează, iar drumul este mereu aglomerat. Nu e de mirare că oamenii de aici abia așteaptă să scape de acest coșmar. 

În Slatina, cei care au case la Drumul European se plâng că sunt treziţi şi noapte de claxoane. 

Localnic: Trec maşinile cele mari, se zguduie blocul. Este groaznic. Este foarte aglomerat, foarte zgomotos. 

Încă o bucată din drumul Craiova-Piteşti, aproape gata

Să traversezi strada a devenit o misiune periculoasă. Deși este în fața trecerii de pietoni și cu brațele încărcate, acest bărbat a fost nevoit să acorde el prioritate șoferilor grăbiți. 

Compania naţională de drumuri promite că sunt ultimele zile de chin. Al doilea lot din tronsonul doi al Drumului Expres va avea 21 de kilometri şi va fi gata la sfârşitul lunii. 

Cristina Oprea, reporter Observator: Suntem la 7 km de Slatina și pe aici se va face legătura între drumul european și drumul expres. Odată ce va fi integral dat în folosinţă al doilea tronson al şoselei de mare viteză, slătinenii vor scăpa și ei de coşmarul traficului greu, care le tranzitează acum oraşul. 

Alin Şerbănescu, CNAIR: După ce aceste două loturi vor fi funcţionale împreună disconfortul creat de tranzitul camioanelor prin localităţi va fi eliminat şi timpii între Craiova şi Piteşti, timpii de deplasare, vor fi mult scurtaţi. 

Drumul Expres Craiova-Piteşti trebuie să aibă 120 de kilometri. Doar 15% din şoseaua rapidă e dată în folosinţă, lotul care ocoleşte Balşul. Primul tronson, Criova - Robăneşti, ar fi trebuit să fie gata tot în acest an. Nu sunt însă şanse. Iar firma italiană care a câştigat licitaţia a primit un certificat negativ de la CNAIR pentru întârzieri. 

Alin Şerbănescu, CNAIR:  Pentru tronsonul trei, Valea Mare - Coloneşti, de la ieşirea din Slatina până la intrarea în Coloneşti în lungime de aproximativ 33 de kilometri, stadiul fizic a ajuns în acest moment la 28 la sută. Acest tronson trebuie finalizat până în anul 2024. 

Şi ultimul tronson al drumului expres, de 32 de kilometri, are termen de finalizare tot anul 2024. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cum s-a schimbat viata locuitorilor din Balş, după ce a fost inaugurată Centura oraşului