Antena Meniu Search
x

Primul tramvai nou Astra Imperio a început să circule în probe în București. FOTO

Primul tramvai Astra Imperio Metropolitan al STB a efectuat marţi noapte probe pe traseul Depoul Militari - Răzoare - Depoul Alexandria.

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 11:33

Asociația Metrou Ușor a postat marţi dimineaţă pe contul de Facebook imagini cu noul tramvai aflat la intersecția Răzoare. Cele 100 de tramvaie care au costat 200 milioane de euro au produse la Arad. Garniturile au început să ajungă în Capitală la începutul lunii iunie. Nu au fost date în folosinţă pentru că peroanele de pe care ar trebui luaţi călătorii sunt mult prea scurte pentru ele.

Noile garnituri sunt mai rapide şi mai spaţioase, au câte 322 de locuri. Însă au 36 de metri şi sunt prea lungi pentru peroanele din Capitală care măsoară doar 28 de metri.

Lucrările de modernizare la peroane se vor încheia la toamnă. Renovarea unui refugiu costă 60.000 de euro. Prin urmare vom putea circula cu noile garnituri abia în septembrie. Initial, tramvaiele noi vor circula doar pe linia 41. Apoi vor fi introduse pe alte şapte linii.

Primarul Nicuşor Dan susţine că aceste tramvaie trebuiau date în folosinţă acum 2-3 ani, dar vechea administraţie s-a mişcat prea încet. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Primul tramvai nou Astra Imperio a început să circule în probe în București. FOTO