Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 7 decembrie 2023. Se deschide un nou drum spectaculos în România: "Transalpina de Apuseni" sau, oficial, Transapuseana

Observator de bine, 7 decembrie 2023, prezentat de Ioana Scărlătescu.

Ioana Scărlătescu
de Ioana Scărlătescu

la 07.12.2023, 14:43

Vezi și

Observator de bine, știrile zilei de 7 decembrie 2023

1) Transhumanţa face parte oficial din lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO. Asta înseamnă că de acum încolo se va încuraja conservarea acestui obicei şi protejarea unor meserii care sunt pe cale de dispariţie.

2) Se deschide un nou drum spectaculos în România: "Transalpina de Apuseni" sau, oficial, Transapuseana. Are 80 de kilometri, porneşte din Aiud și ajunge la peste 1.000 de metri altitudine.

3) Gest eroic făcut de un pompier din Neamţ, în timp ce se afla în timpul liber. Bărbatul a intrat într-o casă cuprinsă de flăcări şi a reuşit să îl evacueze în siguranţă pe proprietarul de 50 de ani.

4) BNR lansează o monedă de argint, cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I". Costă 490 de lei şi va fi disponibilă în 5.000 de exemplare.

5) Încă un miracol făcut de medicii din Iaşi. Ilinca, o fetiţă de doar trei ani din Suceava, a fost salvată de doctori după ce i-a fost descoperită o tumoră de 5 centimetri pe creier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 7 decembrie 2023. Se deschide un nou drum spectaculos în România: "Transalpina de Apuseni" sau, oficial, Transapuseana