Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea ia atitudine în problema virării pensiilor. Trimite Corpul de control al premierului la Poşta Română

Liviu Dragnea a anunţat, luni, că premierul a decis trimiterea Corpului de control la Poşta Română, urmare a problemelor în virarea pensiilor.

Liviu Dragnea trimite Corpul de control al premierului la Poşta Română
Liviu Dragnea trimite Corpul de control al premierului la Poşta Română - Sursă: Hepta

Liviu Dragnea a anunţat, luni, că premierul a decis trimiterea Corpului de control la Poşta Română, urmare a problemelor în virarea pensiilor.

”Un subiect discutat de noi se referă la modul de plată efectivă către pensionari. Au apărut în ultima perioadă în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi de la conducerea Poştei Române şi am aflat astăzi cum stau lucrurile. Doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a anunţat Dragnea după şedinţa BPN al PSD.

Liderul PSD a menţionat că în 2016 Guvernul de atunci a început, după aprobarea unui memorandum, un proces de recapitalizare a Poştei Române, iar Fondul Proprietatea, care este acţionar cu 20% la Poşta Română, s-a opus şi se opune în continuare, punând condiţia de a participa la acest proces de majorare a capitalului social, punând condiţia privatizării Poştei – decizie cu care nu a fost de acord niciun Guvern de până acuma şi nici actualul Guvern.

”S-a spus la un moment dat că această majorare de capital ar reprezenta un ajutor de stat, Poşta Română a decis să facă testul investitorului, a angajat o companie foarte serioasă, care a făcut această analiză, a prezentat-o Consiliului Concurenţei, care a spus că nu este vorba despre un ajutor de stat, deci tranzacţia este în regulă. În aceste condiţii, în discuţiile pe care le-a avut azi-dimineaţă doamna prim-ministru cu miniştrii de resort şi cu conducerea Poştei Române, au stabilit un calendar foarte strict în ceea ce priveşte plata pensiilor. Acum plata se face între 9 şi 28 ale lunii, rămânând 30 sau 31 pentru pensionarii care nu au fost găsiţi acasă de către factorii poştali şi să meargă la ghişeu să îşi ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. La 1 ale lunii se virează banii către Poşta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut că în nouă zile se pot achita toate restanţele sociale şi pensiile”, a anunţat Liviu Dragnea.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea ia atitudine în problema virării pensiilor. Trimite Corpul de control al premierului la Poşta Română