Antena Meniu Search
x

Hans G. Klemm, nominalizat ambasador al SUA în România

Diplomatul american Hans G. Klemm a fost nominalizat în funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, potrivit unui comunicat al Casei Albe

Diplomatul american Hans G. Klemm a fost nominalizat în funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, potrivit unui comunicat al Casei Albe

Diplomat de carieră, absolvent al Universității Indiana și deținător al unei diplome de master la Universitatea Stanford, Hans G. Klemm este consilier al secretarului adjunct de stat pentru management în cadrul Departamentului de Stat, funcție pe care o deține începând din ianuarie 2015.

Anterior, în perioada 2012-2015, Klemm a fost prim-adjunct al asistentului secretarului de stat în Biroul pentru resurse umane al Departamentului de Stat, iar înainte de acest post a avut funcția de coordonator pentru statul de drept și respectarea legii la Ambasada SUA la Kabul, între anii 2010 și 2012.

În perioada 2007 — 2010, diplomatul american a fost ambasador în Timorul de Est, iar în 2006-2007 ministru-consilier pentru afaceri economice la Ambasada SUA la Tokyo. Între 2004 și 2006, ambasadorul Klemm a fost director și director-adjunct al Oficiului pentru dezvoltarea carierei în cadrul Biroului pentru Resurse Umane (al Departamentului de Stat).

Hans G. Klemm a fost, în perioada 2000-2001, director adjunct al Oficiului pentru UE și afaceri regionale al Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat, iar anterior a deținut în cadrul diplomației SUA poziții în Germania, Japonia, Coreea de Sud și Trinidad și Tobago.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Hans G. Klemm, nominalizat ambasador al SUA în România