Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Klaus Iohannis propune desființarea Inspectoratelor Şcolare și înlocuirea lor cu structuri de "profesionişti"

Klaus Iohannis a declarat că actualele Inspectorate Şcolare, care funcţionează la nivelul fiecărui judeţ şi al Capitalei, ar trebui desfiinţate.

de Redactia Observator

la 05.12.2018 , 23:19

Klaus Iohannis a declarat că actualele Inspectorate Şcolare, care funcţionează la nivelul fiecărui judeţ şi al Capitalei, ar trebui desfiinţate.

Președintele a propus înlocuirea acestora cu structuri "de profesionişti", şeful statului acuzând presiuni și decizii politice care se iau la nivelul acestor inspectorate.

"Actualele Inspectorate Şcolare trebuie desfiinţate şi înlocuite cu structuri de profesionişti. Când am fost eu inspector şcolar pot să spun că nu a existat politizare. Pur şi simplu. Iar dacă acum intri într-un Inspectorat şi nu scot toţi carnetul de partid, înseamnă că este o minune. (...) O eroare fundamentală, fiindcă părţi esenţiale ale sistemului educaţional trebuie depolitizate. Nu totul trebuie şi nu totul se poate depolitiza, cum foarte bine aţi observat. Decizia asupra sistemului, legea, regulamentele, se fac de politicieni, dar gestionarea sau managementul entităţilor sistemului trebuie făcute de profesionişti", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Articolul continuă după reclamă

Președintele a făcut aceste precizări în cadrul dezbaterii organizate cu ocazia lansării proiectului său, "România Educată".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri politice » Klaus Iohannis propune desființarea Inspectoratelor Şcolare și înlocuirea lor cu structuri de "profesionişti"