Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Laura Codruţa Kovesi va schimba sediul DNA cu cel al Parchetului General

În mai puţin de 12 ore, soarta Laurei Codruţa Kovesi s-a întors de două ori: fosta şefă DNA a fost delegată la Parchetul General, după ce dimineaţă se stabilise că se va întoarce la DIICOT Sibiu.

de Redactia Observator

la 11.07.2018 , 21:18

În mai puţin de 12 ore, soarta Laurei Codruţa Kovesi s-a întors de două ori: fosta şefă DNA a fost delegată la Parchetul General, după ce dimineaţă se stabilise că se va întoarce la DIICOT Sibiu. Pentru prima oară de la revocare, Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj: se declară mulţumit de activitatea ei în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Laura Codruţa Kovesi va schimba sediul DNA cu cel al Parchetului General. Fosta şefă anticorupţie va fi procuror la Serviciul Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ. 

Misiunea ei va fi să implementeze strategia naţională anticorupţie. Decizia a fost luată de procurorul general al României, cel care a lăsat să se înţeleagă încă de dimineaţă că pregăteşte o astfel de variantă. 

Vezi și

De dimineaţă, însă, Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca fosta şefă DNA să se întoarcă la DIICOT Sibiu, ca simplu procuror, aşa cum a cerut chiar Laura Codruţa Kovesi, în ziua revocării. 

Pe acelaşi subiect

După ce a revocat-o, prin vocea purtătorului de cuvânt, preşedintele Klaus Iohannis şi-a explicat astăzi decizia. 

Klaus Iohannis, preşedintele României

Acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea mea personală despre activitatea DNA şi implicit activitatea doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună. Sunt oameni foarte bine pregătiţi.

Laura Codruţa Kovesi ocupa funcţia de procuror şef al DNA din 2013. Înainte, a fost prima femeie şi cel mai tânăr Procuror General din istoria României. 

Fostul său consilier Anca Jurma va asigura interimatul în Direcţia Naţională Anticorupţie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri politice » Laura Codruţa Kovesi va schimba sediul DNA cu cel al Parchetului General