Antena Meniu Search
x

Victor Ponta, inspirat de Premierul Ungariei: vrea înăsprirea condiţiilor pentru universităţile străine, după modelul aplicat de Viktor Orban

Victor Ponta va depune un proiect de lege pentru înăsprirea condiţiilor privind prezenţa universităţilor străine în România.

Victor Ponta va depune un proiect de lege pentru înăsprirea condiţiilor privind prezenţa universităţilor străine în România.

Deputatul PSD Victor Ponta spune că va începe să lucreze la un proiect de lege care să înăsprească condiţiile de prezenţă în România a universităţilor străine, pe modelul promovat în Ungaria de premierul Viktor Orban, care a ţintit o unitate universitară finanţată de miliardarul George Soros.

"Să nu săriţi imediat indignaţi - opinia mea este că iniţiativa legislativă a vecinilor noştri e foarte bună şi corectă! (...) Săptămâna viitoare vreau să lucrez la proiect şi să îl depun", scrie Ponta, pe Facebook.

Deputatul face referire la un proiect de lege din Ungaria, care înăspreşte condiţiile pentru prezenţa pe teritoriul ţării a universităţilor străine. Intrarea lui în vigoare ar însemna închiderea Universităţii Central Europene din Budapesta, fondată de George Soros. Măsura este susţinută şi promovată de guvernul maghiar, condus de Viktor Orban.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Victor Ponta, inspirat de Premierul Ungariei: vrea înăsprirea condiţiilor pentru universităţile străine, după modelul aplicat de Viktor Orban