Antena Meniu Search
x

#RoMandria. Tina Olari a dus eleganța românească la Barcelona

A creat strălucirea care a adus Spaniei primul titlu mondial de frumuseţe din istorie. Ţine prima pagină a ziarelor din Catalonia şi îmbracă fotomodele de pe cele mai mai mari scene ale lumii. Numele ei este Tina Olari. E mai mult pe buzele străinilor, decât pe ale românilor.

Vezi și

A creat strălucirea care a adus Spaniei primul titlu mondial de frumuseţe din istorie. Ţine prima pagină a ziarelor din Catalonia şi îmbracă fotomodele de pe cele mai mai mari scene ale lumii. Numele ei este Tina Olari. E mai mult pe buzele străinilor, decât pe ale românilor.

Tina Olari este unul dintre tinerii designeri români care duc, peste tot, în bagajul lor, #Romândria. Pentru că Romândria nu are graniţe. Pentru că Romândria este în noi.

Tina Olari a obţinut un succes răsunător atunci când reprezentanta Spaniei a câştigat, cu o rochie creată de ea, titlul de Miss World.

“Imaginează-ţi, spaniolii au câştigat, pentru prima dată, în istoria lor, titlul de Miss World, au un titlu mondial de frumuseţe, datorită şi unei românce. Da. E o chestie grozavă! Sunt foarte mândră de asta”.

Pe acelaşi subiect

Celebra rochie de un albastru ciel valorează acum 50 de mii de euro. Însă, rochia nu e de vânzare. Tina o va dona unui muzeu de artă din Barcelona.

“Culoarea am ales-o înainte, i-am spus - eu te văd într-un albastru ciel. Şi imaginează-ţi, culoarea rochiei a fost identică cu culoarea coroanei. Eu nu ştiam că coroana miss world are aceeaşi nuanţă de albastru. A fost dat să fie!”

Nu a studiat vreodată design vestimentar, dar asta n-a împiedicat-o să-şi croiască un loc printre cei mai apreciaţi creatori din Spania.

“Părinţii mei au vrut să mă vadă în halat alb. Aşa am făcut şcoala post-liceală de asistentă medicală, am lucrat în domeniu 6 ani”, povesteşte românca.

A fost nevoie să treacă doar 4 ani de business în Spania ca bistriţeanca să fie remarcată.

“Eu nu am avut nicio idee că exist în acele liste, doar în momentul în care reprezentanţii Miss World au venit în show-room-ul Tina Olari, au prezentat oferta lor, a fost ca un wow! Şi mi-au spus în acele momente nişte cuvinte pe care n-am să le uit niciodată. Au spus că rochiile mele au suflet. Asta i-a făcut să ia decizia să mă aleagă. Parcă nu îmi vine să cred tot ceea ce mi se întâmplă”, spune Tina Olari.

A muncit mult pentru brandul Tina Olari, însă nici ea nu a scăpat de eticheta lipită de mulţi români care trăiesc în Spania” “Tot ce vezi in acest show-room este creat de mine. îţi dai seama că este o muncă titanică. Am hotărât ca începuturile mele să fie pe forţă proprie. Am avut cliente care intrând în show-room, au întrebat sceptic: De unde eşti? Şi în momentul în care spun România, pare nemulţumită”.

Dar asta nu a descumpănit-o. Dimpotrivă. E mândră. Şi încearcă să-i facă şi pe ei să descopere Romândria.

“Pentru mine, România înseamnă valoare, tradiţie. Cei care au ceva de spus cu adevărat să deschidă aripile, să arate valoarea noastră în lume. E suficient să dai din tine energia aceea bună, pozitivă, caldă, care există în noi, românii şi se pot schimba concepţii. Fiecare, în diverse domenii pe care le avem, trebuie să ne folosim de puterea noastră, să deschidem aripile cât mai mult, să vorbim despre România prin ceea ce facem”.

“Romândria e valoarea noastră, e frumuseţea noastră interioară şi exterioară, pentru că se cunoaşte în lume frumuseţea româncelor. Romândria mea e asta - frumuseţe, eleganţă, stil”

Sunt " accesoriile" fiecărei creaţii semnate de Tina Olari, de care nu ai cum să nu te îndrăgosteşti.  

Tina Olari şi-a impus stilul în concursurile mondiale de frumuseţe, dar şi în prezentări din toate colţurile lumii, prin materiale fine, dar impunătoare, cu o textură luxoasă şi o coloristică uneori aparent "prăfuită" de timp. Texturile patinate de vreme se îmbină, însă, cu energia şi puterea femeii moderne, prezentând linii îndrăzneţe, feminine şi senzuale.

Tina Olari vine la fiecare trei luni acasă. Este unul dintre principalii parteneri ai unui eveniment de frumuseţe atipic din România. Îmbracă în creaţiile sale femei cu dizabilităţi pentru a schimba, cu rafinament şi eleganţă, prejudecăţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » RoMandria » #RoMandria. Tina Olari a dus eleganța românească la Barcelona