Antena Meniu Search
x

Anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Vulcan, unde pacienții ar fi fost folosiți drept cobai

Acuzaţii grave la Spitalul de Psihiatrie din comuna Vulcan, judeţul Braşov. Noul manager al unităţii medicale lansează două ipoteze revoltătoare. Peste 30 de pacienţi ar fi fost folosiţi drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente.

de Redactia Observator

la 14.09.2019, 15:49

Vezi și

Acuzaţii grave la Spitalul de Psihiatrie din comuna Vulcan, judeţul Braşov. Noul manager al unităţii medicale lansează două ipoteze revoltătoare. Peste 30 de pacienţi ar fi fost folosiţi drept cobai într-un studiu de testare a unor medicamente. Mai mult, acestora le-ar fi fost furaţi şi bani trimişi de rude sau chiar direct din pensii. Procurorii DIICOT au deschis acum anchete. 

Totul ar fi ieşit la lumină odată cu schimbarea conducerii. Chiar personalul spitalului l-ar fi informat pe actual manager interimar, care a deschis anchete. A descoperit că în anii 2003-2004, peste 30 de pacienţi ar fi fost supuşi unui experiment de testare a unor medicamente.

Şi asta deoarece pacienţii nu au discernământ. Vinovat de acest abuz ar fi asistentul-şef din acea perioadă.

A fost detaşat, a fost retrogradat şi s-au luat măsuri împotriva lui. Adică tot ce pot să fac din punct de vedere legal şi al codului muncii.

Managerul spune că abuzurile nu se opresc aici. Pacienţilor le-ar fi fost furaţi banii trimişi de rude sau cei proveniţi direct din pensie.

O anchetă DIICOT trebuie să stabilească acum adevărul. Acum fiecare pacient are un dosar în care sunt trecute cheltuielile săptămânale şi lunare, loc în care sunt păstrate şi bonurile fiscale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Anchetă la Spitalul de Psihiatrie din Vulcan, unde pacienții ar fi fost folosiți drept cobai