Antena Meniu Search
x

Video Austria se blindează: carantină totală pentru toți cetățenii și vaccinare obligatorie, din februarie | Alertă și în Germania

Europa se blindează în faţa noului val pandemic. Austria reintroduce, de luni, carantina totală pentru toţi cetăţenii, în faţa valului uriaş de infectări. Mai mult, devine prima ţară din Uniunea Europeană care introduce vaccinarea obligatorie pentru toată lumea. Este alarmă şi în Germania, unde numărul de cazuri zilnice a atins un record istoric în această pandemie, iar regiunile introduc treptat carantine zonale. Ambele ţări au rată de vaccinare peste 65%, la fel şi Olanda care a raportat ieri un record de infectări.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 20:32

Vezi și

"Începând de luni, carantina la nivel naţional va intra în vigoare pentru maximum 20 de zile. După 10 zile, situaţia va fi reevaluată. Carantina va lua sfârşit automat pe 13 decembrie. Nu vrem un al cincilea val, nici un al şaselea sau al şaptelea val", a declarat Alexander Schallenberg, cancelarul Austriei. Vaccinaţi şi nevaccinaţi. De luni, toată lumea e în carantină. La aproape doi ani de la debutul pandemiei de coronavirus, Austria se închide din nou. Deşi pare o măsură extremă, autorităţile spun că e absolut necesară. Viena avea deja carantină pentru nevaccinaţi, dar fără prea mult succes. Numărul cazurilor a ajuns la peste 15 mii pe zi.

Vaccinarea anti-COVID, obligatorie în Austria

"Am luat o decizie foarte grea: aceea de a implementa rapid un mandat la nivel naţional cu privire la vaccinare (n.r. - obligatorie). Acesta va intra în vigoare începând cu 1 februarie 2022", a precizat Alexander Schallenberg. Cu 65,5% rată de vaccinare, mult peste România, Austria nu a fost ocolită de valul Delta. Spitalele sunt deja pline. Doar Letonia a mai apelat la carantina totală în această toamnă, dar măsura nu este exclusă nici de alte ţări. 

COVID-19. Situaţie critică în Germania

Pe acelaşi subiect

"Adevărul este că, doar cu vaccinare, nici cu a treia doză de vaccin, nu vom întrerupe rapid valul de infectări cu care ne confruntăm acum", este de părere Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii. Cu 68% rată de vaccinare, Germania a raportat peste 64 de mii de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Ţara s-a transformat într-un uriaş focar. "Este o stare de urgenţă la nivel naţional. Trebuie să aplicăm frâna de urgenţă", susţine Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch. 

Val de restricţii în Europa

Cifrele şi situaţia sanitară europeană amintesc de cea mai neagră perioadă a pandemiei, când nu exista încă vaccinul. De luni, în Cehia şi Slovacia, doar cei vaccinaţi cu schema completă sau cei trecuţi prin boală în ultimele şase luni vor mai avea acces în centrele comerciale sau restaurante. Săptămâna viitoare va începe cu restricţii noi pentru nevaccinaţi şi în Grecia. La fel şi în Olanda, care a raportat ieri un nou record de infectări, 23 de mii 500. Marea Britanie, în schimb va include boosterul în certificatul verde. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Austria se blindează: carantină totală pentru toți cetățenii și vaccinare obligatorie, din februarie | Alertă și în Germania