Antena Meniu Search
x

Protest masiv la Viena față de restricțiile anunţate de Guvernul austriac

Mii de manifestanţi s-au adunat, sâmbătă, la Viena pentru a protesta faţă de restricţii şi de vaccinarea obligatorie, anunţate cu o zi în urmă de Guvern pentru a lupta împotriva pandemiei de Covid-19. Manifestaţia a fost organizată la chemarea partidului de extremă dreapta FPÖ, chiar dacă liderul său Herbert Kickl, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lipsit.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.11.2021, 16:22

Protest masiv la Viena față de restricțiile anunţate de Guvernul austriac
Protest masiv la Viena față de restricțiile anunţate de Guvernul austriac - Profimedia Images

Mulţimea adunată în inima capitalei austriece, lângă cancelarie, a afişat pancarte care denunţă "dictatura corona" sau "nu divizării societăţii". Manifestaţia are loc sub supraveghere atentă de către poliţie, care se temea de sosirea unor activişti neo-nazişti şi huligani.

Austria, prima țară din Europa de Vest care reintroduce lockdown-ul total

La o săptămână după ce a impus restricţii pentru persoanele nevaccinate, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunţat vineri un lockdown pentru 8,9 milioane de locuitori până pe 13 decembrie. De luni, aceştia nu vor mai avea dreptul să-şi părăsească locuinţa decât pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar şcolile rămân deschise, scrie news.ro.

În ciuda reticenţei sale iniţiale, guvernul va pregăti şi o lege care să impună vaccinarea obligatorie a populaţiei adulte de la 1 februarie 2022.

Pe acelaşi subiect

Germania ar putea intra, din nou, în lockdown

Mai multe alte țări europene impun restricții pe măsură ce cazurile cresc, însă Austria este primul stat care ia o decizie atât de radicală. „Nu vrem un al cincilea val”, a spus Schallenberg după ce s-a întâlnit cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei într-o stațiune din vestul țării.

Și prim-ministrul slovac Eduard Heger a anunțat un lockdown pentru cei nevaccinați de luni, iar guvernul ceh limitează, de asemenea, accesul la o varietate de servicii pentru cei care nu sunt vaccinați. Situaţia epidemiologică din Germania este atât de gravă încât un lockdown, inclusiv pentru persoanele care s-au vaccinat, nu poate fi exclus, a declarat vineri ministrul sănătăţii Jens Spahn.

"Ne aflăm acum în situaţia, chiar dacă ceea ce spun va produce un news alert, în care nu putem exclude nimic", a afirmat Spahn, atunci când a fost întrebat dacă poate garanta excluderea persoanelor vaccinate în cazul introducerii unui nou lockdown.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Protest masiv la Viena față de restricțiile anunţate de Guvernul austriac