Antena Meniu Search
x

Video Noile măsuri de relaxare din decembrie: suporterii revin pe stadioane, liber la concerte și spectacole, însă cu restricții

Luna cadourilor vine cu un dar neașteptat. Autorităţile par să vadă finalul valului patru al pandemiei, aşa că anunţă măsuri de relaxare pentru românii care au un certificat verde. Încep din nou concertele, competiţiile sportive cu public şi vom avea, de asemenea, evenimente dedicate Zilei Naţionale a României. Iar în localităţile în care rata de infectare este sub 3 la mie, elevii se întorc la şcoală, indiferent de gradul de vaccinare al dascălilor. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 19.11.2021, 20:54

Vezi și

Una dintre cele mai importante măsuri de relaxare are legătură cu şcolile. Astfel, elevii se întorc fizic la cursuri, în localitățile unde rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori şi nu se va mai ţine cont de procentul de vaccinare a personalului din învăţământ. Se reiau şi spectacolele, însă rămân câteva restricţii.

Raed Arafar, secretar de stat în MAI: Organizarea și desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă doar în intervalul orar 5-21 cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă, dar nu mai mult de 1.000 de persoane. 

Măsuri de relaxare din decembrie. Organizatorii de evenimente rămân circumspecţi

Andrei Șovan, organizator evenimente: Trăim într-un continuă stare de incertitudine. Cred că e o măsură de relaxare de ochii lumii... Nu știm cum organizăm Revelionul.

Pe acelaşi subiect

Şi suporterii se întorc pe stadioane, dar tot vor avea de respectat reguli. 

Raed Arafar, secretar de stat în MAI: Organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise să se poată facă doar în intervalul orar 5-21, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă, un metru între persoane, purtarea măştii. 

Doar că multe dintre meciurile importante sunt programate seara şi nu se încheie până la ora 21. 

Vom avea şi parade de 1 Decembrie, cu zone bine delimitate pentru oficialităţi şi public

Pentru spectatori nu există un număr maxim de participanţi şi nici nu le este cerut certificatul de vaccinare, dar trebuie să poarte mască de protecţie şi să stea la o distanță de 1 metru unul de celălalt. În perimetrul destinat oficialităţilor la parada de 1 Decembrie se permite participarea a 400 de persoane, care trebuie să păstreze o distanţă de un metru între fiecare. Asta înseamnă că tribuna oficială s-ar putea întinde pe o lungime de 200 de metri.

Autorităţile vor putea intra în zona oficială doar cu certificat verde şi vor fi obligate să poarte masca de protecţie. Parada din Bucureşti va însemna defilare terestră de militari şi tehnică de intervenţie şi va dura 40-50 de minute. 

Noile reguli au fost stabilite în Comitetul naţional pentru Situaţii de urgenţă şi trebuie aprobate prin hotărâre de guvern. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Noile măsuri de relaxare din decembrie: suporterii revin pe stadioane, liber la concerte și spectacole, însă cu restricții