Antena Meniu Search
x

Video Brăţările care pot salva viaţa. Costă între 130 şi 300 de lei

Cu gândul la bunicii lor, mulţi dintre ei singuri, românii caută să cumpere brăţări de panică. Practic, printr-o simplă apăsare de buton, pensionarii pot chema salvarea acasă sau pot alerta rudele de la distanţă. Gadgeturile cu sistem GPS pot fi legate şi la mâna copiilor. Aceste dispozitive pot fi obţinute gratuit de la unele asociaţii sau pot fi cumpărate de pe internet. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.10.2023, 16:51

Vezi și

200 de vârstnici din toată ţara au deja un astfel de dispozitiv cu buton de panică, oferit de o fundaţie pentru servicii medicale la domiciliu. 80 dintre ei sunt din Bucureşti. Luiza Dragu poartă brăţara de 7 ani. A rămas la pat de la 46 de ani, după un accident vascular cerebral. Dispozitivul primit gratuit din partea unei fundaţii i-a salvat viaţa de mai multe ori. 

În ultimii doi ani, butonul roşu a fost apăsat de aproape 8.000 de ori. 41 de cazuri au fost cu urgenţe majore. Toate apelurile sunt preluate de dispeceratul non-stop al unei fundaţii. 

Astfel de dispozitive sunt disponibile şi online, cu preţuri între 130 şi 300 de lei. Brăţara cu buton de panică poate fi conectată la telefoanele rudelor care primesc instant alarma. 

În ultimele 3 luni, cererea a crescut cu 50% pentru astfel de brăţări de panică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Brăţările care pot salva viaţa. Costă între 130 şi 300 de lei