Antena Meniu Search
x

Cum alegi un vin de calitate. Care sunt criteriile

Vinul este tot mai prezent în paharele românilor. Cele mai recente studii arată că românii beau vin chiar şi de trei ori într-o săptămână. Primul în topul vânzărilor este vinul roşu. Chiar şi medicii recomandă un consum moderat.

de Redactia Observator

la 07.04.2019, 00:29

Vezi și

Vinul este tot mai prezent în paharele românilor. Cele mai recente studii arată că românii beau vin chiar şi de trei ori într-o săptămână. Primul în topul vânzărilor este vinul roşu. Chiar şi medicii recomandă un consum moderat. Important este ca vinul să fie unul de calitate. Experţii prezenți la târgul de vinuri din București ne-au dat câteva sfaturi cum să facem diferenţa între un vin bun şi unul de o calitate îndoielnică, dar au şi dărâmat mitul vinului "făcut din pastilă".

Într-un an, consumul de vin ajunge în România la 21 de litri pe cap de locuitor. Primul în preferinţe este vinul roşu - sec.

Preţul nu mai este printre primele criterii. În schimb calitatea este tot mai importantă.

Producătorii adunaţi zilele aceastea la unul dintre cele mai mari târguri de vin din ţară au oferit ponturi pentru cei care aleg vinul de sarbatori.

Mai bine de jumătate dintre români preferă vinurile roșii. Doar un sfert pe cele albe. Iar 11% dintre romanii ar lua din raft o sticlă de vin rose, arată cel mai recent studiu în domeniu.

Cei mai mulţi români aleg să cumpere vinul de magazine, iar aproape jumătate dintre ei plătesc până la 50 de lei pentru o sticlă. La târgul de vinuri din București, vizitatorii au degustat din peste 800 de sortimente.

La peste 30 de standuri, bucureştenii au găsit şi vinuri aduse din străinătate. Anul trecut, România a importat vin de peste 62 de milioane de euro. Exportul a fost doar la jumătate, de puţin peste 30 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Cum alegi un vin de calitate. Care sunt criteriile