Antena Meniu Search
x

De ce se înmulţesc cazurile de infarct de sărbători. Cele mai multe sunt înregistrate în ziua de 25 decembrie

Pe lângă bucurie, relaxare, veselie, sărbătorile pot avea şi altfel de efecte. Este foarte mult stres fizic, psihic şi emoţional căruia trebuie să-i facem faţă. Există studii recente care arată că fix în această perioadă cresc şi cazurile de infarct. Astfel, s-a constatat că cele mai multe cazuri din an sunt înregistrate în ziua de 25 decembrie. Sunt mai mulţi factori care pot provoca un infarct, aşa că specialiştii au mai multe recomandări.   

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 18.12.2023, 13:26

Vezi și

Există mai multe cauze asociate, în această perioadă, care duc la un număr mai mare de persoane care fac infarct decât într-o zi obişnuită. La Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, dacă într-o zi obişnuită ajung între 10 - 11 pacienţi cu boli cardiovasculare, în perioada 24 decembrie - 1 ianaurie ajung până la 15 - 16 astfel de cazuri. 

Medicii spun că există mai multe cauze asociate, una dintre ele fiind faptul că, în perioada sărbătorilor, bolnavii amână mersul la medic. Dacă au o problemă, dacă simt anumite simptome din sfera bolilor cardiovasculare, aşteaptă până după perioada sărbătorilor pentru a merge la medic.

Tot în această perioadă ne stresăm foarte mult din cauza pregătirilor, mâncăm mai mult şi mai nesănătos, cu multe grăsimi, iar specialiştii spun că ar trebui să fim atenţi la alimentaţie şi să facem mişcare. Este foarte important ca persoanele care se ştiu cu boli cardiovasculare să nu uite să-şi ia tratamentul în această perioadă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » De ce se înmulţesc cazurile de infarct de sărbători. Cele mai multe sunt înregistrate în ziua de 25 decembrie