Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi români stabiliți în Spania printează acasă echipamente de protecţie şi le donează medicilor şi polițiștilor

Doi români se alătură efortului global. Tinerii care sunt stabiliţi în Spania printează echipamente de protecţie în propria locuinţă şi le donează, apoi, medicilor şi polițiştilor.

de Redactia Observator

la 23.04.2020 , 12:03

  • Zilnic reuşesc să facă 200 de viziere.
  • Comenzile sunt făcute online.

Din izolare, Cosmin şi Gabriela au vorbit, în exclusivitate pentru Observator. Pentru a se asigura că sunt protejați in fața virusului, Gabriela şi Cosmin muncesc zi lumină.

În 18 ore de muncă, din atelierul lor din Ciudad Real ies zilnic aproape 200 de viziere. Care sunt trimise apoi celor din linia întâi.

Donațiile lor sunt mană cerească pentru medici şi asistente. Rămaşi fără echipamente de protecţie, mii de membri ai personalului sanitar au fost nevoiţi să improvizeze. Au purtat măști de scafandru și combinezoane făcute din saci de gunoi.

Vezi și

Ideea le-a venit după ce azilul de bătrâni la care lucrează mama Gabrielei a rămas fără echipamente medicale. Primele viziere au fost plătite chiar de ei.

Comenzile sunt făcute online. Pe o pagină special creată de cei doi români. Livrarea se face cu ajutorul poliţiei.

După ce primesc echipamentele, medicii si politistii le trimit romanilor mesaje de multumire. La fel de solidari ca Gabriela și Cosmin, sunt zeci de voluntari români care ajută spaniolii in vreme de pandemie.

Cu sprijinul lor, Ambasada Romaniei la Madrid a donat peste o tonă de alimente familiilor nevoiașe, înainte de Paşte.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sănătate » Doi români stabiliți în Spania printează acasă echipamente de protecţie şi le donează medicilor şi polițiștilor