Antena Meniu Search
x

Măsurile luate în calcul de autorităţi pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus nu este o surpriză pentru autorităţi, potrivit spuselor lui Nelu Tătaru, într-un interviu. Ministrul Sănătăţii a vorbit despre cea de-a patra etapă de relaxare, precum şi despre capacitatea sistemului medical din România. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.06.2020, 08:52

Măsurile luate în calcul de autorităţi pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus
Măsurile luate în calcul de autorităţi pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Ministrul Sănătății susține că autoritățile se așteptau la o creștere a cazurilor noi de COVID-19.
  • Nelu Tătaru spune că eventualele focare vor fi ţinute sub control prin izolarea persoanelor depistate pozitiv.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat într-un interviu acordat hotnews.ro că autorităţile au prevăzut o asemenea evoluţie, întrucât românii au trecut prin două weekenduri prelungite şi două etape de relaxare succesive. „Ne aşteptam să avem această creştere a numărului de cazuri”.

Autorităţile monitorizează situaţia epidemiei de coronavirus în ţară, pentru a pregăti măsurile aferente următoarei etape de relaxare, care va începe după data de 1 iulie. Ministrul insistă că respectarea regulilor este esenţială pentru a menţine rata de transmitere a virusului cât mai scăzută. 

În scenariul în care ritmul noilor infectări se menţine la cote ridicate, Nelu Tătaru declară că se vor lua măsuri. Ministrul susţine că fiecare caz trebuie analizat în mod particular, iar eventualele focare vor fi ţinute sub control prin izolarea persoanelor depistate pozitiv.

Tătaru afirmă că sistemul medical este pregătit pentru lupta cu noile cazuri de coronavirus. Totuşi, pentru a putea face faţă epidemiei, ministrul face apel la responsabilitatea românilor şi le cere să respecte măsurile aferente fiecărei etape de relaxare.

În ciuda faptului că „există o tendinţă de suprapopulare la nivelul spitalelor din Bucureşti - Matei Balş şi Victor Babeş”, ministrul susţine că unităţile medicale nu şi-au depăşit capacitatea. La nivel naţional există „anumite spitale din anumite judeţe care au o suprasolicitare în acest moment sau sunt aproape de limita maximă. Acolo, o parte dintre cazuri vor fi dirijate către spitalele din apropiere, în măsura în care nu vor mai exista locuri”.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Măsurile luate în calcul de autorităţi pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus