Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pacienții cu COVID-19 ar putea fi lăsaţi să plece acasă, dacă nu au simptome. Anunțul ministrului Sănătății

În România, toți pacienții diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi, însă Ministerul Sănătății ia în calcul măsuri precum testarea celor asimptomatici şi lăsarea lor să plece acasă, însă pe propria răspundere, a spus Nelu Tătaru. 

de Ana Maria Ghiarasim

la 17.06.2020 , 10:39

Nelu Tătaru, anunț despre pacienții COVID-19 fără simptome Nelu Tătaru, anunț despre pacienții COVID-19 fără simptome - Mediafax Foto / Dani Amariei via Hepta
  • În România, toți pacienții diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi.
  • Nelu Tătaru a spus că au existat cazuri de pacienţi asimptomatici care au fost lăsaţi să plece acasă.

Nelu Tătaru a afirmat că se ia în calcul varianta ca pacienţii asimptomatici să fie lăsaţi acasă, dar să îşi asume că stau 14 zile fără contact cu familii, pentru a nu-i infecta pe ceilalţi.

"Se internează cei care sunt infectaţi, este o muncă titanică”, a afirmat ministrul Sănătăţii, marţi seară, la Digi 24, precizând că inclusiv cei asimptomatici, dar diagnosticaţi cu COVID-19 trebuie internaţi.

Nelu Tătaru a spus că a primit informaţii conform cărora ar fi fost cazuri de pacienţi asimptomatici care au fost lăsaţi să plece acasă.

Articolul continuă după reclamă

"Şi noi avem aceste informaţii şi le verificăm, dar gândiţi-vă că nu putem face măsuri de relaxare masive neştiind care sunt purtătorii asimptomatici, nedetectaţi de noi, să mai externăm şi cu bună ştiinţă pe cei care deja sunt infectaţi. Gândim în acest moment la nivelul INSP-ului, Comisiei ştiinţifice din Ministerul Sănătăţii, ca la opt zile să putem testa pe cei care sunt asimptomatici, să le dăm drumul acasă, care au un test negativ, sau până la 14 zile, cu siguranţă şi asumarea lor că vor sta 14 zile acasă, inclusiv cei care nu au testul negativ, dar asumarea este a lor, să nu stea cu familiile, să nu-şi infecteze bunicii, părinţii”, a mai afirmat ministrul.

Citește și:
Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Sănătate » Pacienții cu COVID-19 ar putea fi lăsaţi să plece acasă, dacă nu au simptome. Anunțul ministrului Sănătății