Antena Meniu Search
x

Pacient Covid-19 asimptomatic, internat în spital de 48 de zile în așteptarea unui test negativ

ASSMB a anunțat că în Spitalul Clinic Colentina, spital aflat în prima linie în lupta împotriva Covid-19, se află internați în prezent 8 pacienți asimptomatici care așteaptă negativarea testelor de mai bine de 21 de zile, iar unul dintre ei chiar de 48 de zile.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 21.06.2020, 13:57

Pacient Covid-19 asimptomatic, internat în spital de 48 de zile în așteptarea unui test negativ
Pacient Covid-19 asimptomatic, internat în spital de 48 de zile în așteptarea unui test negativ
  • 8 asimptomatici așteaptă negativarea testelor de mai mult de 21 de zile

Există în continuare un număr de 77 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care șapte se află la Terapie Intensivă (ATI), iar 21 sunt pacienți asimptomatici, care așteaptă negativarea testelor în spital, fără a primi un tratament specific. Dintre aceștia, 11 persoane au o perioadă de așteptare în spital care depășește 10 zile, iar 8 asimptomatici așteaptă negativarea testelor de mai mult de 21 de zile. Ce mai lungă perioadă de așteptare, în acest moment, este de 48 de zile”. se arată în comunicatul Primăriei Capitalei, care are în subordine Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Din totalul de 867 paturi de care dispune, spitalul Colentina a primit aviz de funcționare pentru 455 și nu are în structura sa o secție de boli infecțioase.

Situația la Victor Babeș și Carol Davila

O altă unitate sanitară pe care Primăria o are în administrare, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, dispune de 420 de paturi, în care sunt internate 294 persoane, dintre care trei se află la Terapie Intensivă (ATI).

Zilele trecute, medicul Simin Aysel Florescu de la Spitalul Babeș trăgea un semnal de alarmă că spitalul a devenit arhiplin, după ce oamenii s-au relaxat.

Citește și:

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, situația este neschimbată față de raportarea precedentă. Unitatea sanitară, care a preluat până acum toate cazurile de pacienți infectați care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Pacient Covid-19 asimptomatic, internat în spital de 48 de zile în așteptarea unui test negativ