Antena Meniu Search
x

Pacienţii care au avut forme uşoare de Covid-19 au avut probleme de memorie până la 9 luni de la vindecare

Pacienţii care au avut o formă uşoară de Covid-19 pot dezvolta probleme de memorie pentru o perioadă între şase şi nouă luni de la momentul recuperării după boală.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 11:52

Pacienţii care au avut forme uşoare de Covid-19 au avut probleme de memorie până la 9 luni de la vindecare
- Profimedia

Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii britanici de la Universitatea Oxford, studiu citat de Reuters. Conform datelor, cei care nu au avut o formă severă de Covid-19 şi nu au suferit ulterior de "long Covid", au avut totuşi pierderi de memorie şi au avut probleme cu atenţia mai multe luni după recuperare.

Pacienţii şi-au revenit la 6 luni, cel mult 9 luni, după ce s-au vindecat

Studiul s-a bazat pe o serie de teste şi exerciţii pentru a stabili abilităţile cognitive, testele fiind aplicate unui grup de 136 de pacienţi care au avut forme uşoare de Covid-19. Astfel, cercetătorii au descoperit că aceştia au întâmpinat probleme serioase în a-şi aminti întâmplări şi experienţe personale, până la şase luni de la infectare, ceea ce înseamnă că memoria episodică le-a fost afectată.

"Ceea ce este surprinzător este că, deşi persoanele care au avut COVID-19 nu mai aveau simptome în momentul testării, ele au prezentat probleme de memorie şi atenţie. Descoperirile noastre arată că oamenii pot experimenta unele consecinţe congnitive cronice luni de zile după infectare", a declarat medicul Sijia Zhao de la Departamentul de Psihologie Experimentală din cadrul Universităţii Oxford. Cercetătorii au stabilit că pacienţii şi-au revenit complet la 6 luni, cel mult 9 luni, după ce s-au vindecat de Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » Pacienţii care au avut forme uşoare de Covid-19 au avut probleme de memorie până la 9 luni de la vindecare