Antena Meniu Search
x

Femeia cu amnezie găsită pe litoralul Mării Adriatice a fost identificată. Dana este un fost designer care a făcut bijuterii pentru vedete, între care Diana Ross

Femeia amnezică găsită de poliţie pe litoralul Mării Adriatice a fost identificată ca fiind un fost designer slovac care locuia în SUA şi făcea bijuterii pentru vedete foarte cunoscute.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.09.2021, 11:46

Femeie cu spatele privind spre mare
Femeia cu amnezie găsită pe litoralul Mării Adriatice a fost identificat - Profimedia

O femeie salvată dintr-o insulă croată, fără memorie despre modul în care a ajuns acolo, de unde a venit sau cine era, a fost identificată ca fiind un fost designer slovac care locuise în SUA și făcuse bijuterii pentru vedete, printre care Diana Ross.

Femeia a fost găsită de un pescar

Poliția croată a identificat-o miercuri pe femeie ca fiind Daniela sau Dana Adamcova, în vârstă de 57 de ani, adăugând că identitatea ei a fost stabilită după ce prietenii şi cunoscuţii din Croaţia şi Slovacia au recunoscut-o după o fotografie făcută publică luni. De asemenea, site-ul de ştiri 24Sata a declarat că o confirmarea a identităţii a venit şi din SUA, acolo unde a trăit până în 2015, vânzând bijuterii unor vedete, între care Brigitte Bardot şi Barbra Streisant. Obiectele create de mâna ei au apărut inclusiv în sitcomul Friends, cunoscut în lumea întreagă.

Femeia a fost descoperită de un pescar pe 12 septembrie pe insula Krk, aşezată pe o stâncă zimţată, aproape de mare, într-o parte îndepărtate a insulei. Îngrijorat de faptul că ar putea cădea el însuşi idn barcă dacă ar încerca să o salveze singur, bărbatul a alertat autorităţile. Două echipaje au venit de urgenţă la faţa locului, lăsând maşinile şi mergând pe jos mai bine de 3 kilometri distanţă pentru a ajunge la ea. Poliţiştii au declarat că aceasta vorbeşte „o engleză perfectă”, dar nu are niciun act de indentitate sau telefon mobil. Au declarat că era deschidratată şi confuză şi spunea că a petrecut cel mai porbabil noaptea într-o zonă îndepărtată, unde trăiesc mai mulţi urşi şi mistreţi. Era atât de slăbită încât nu putea să bea apă fără ajutor, iar pe faţă avea mai multe tăieturi.

Pe acelaşi subiect

Oficialii au menţionat miercuri că starea ei este stabilă şi că răspunde la tratamentul administrat de medici, fiind internată în spitalul din oraşul Rijeka, Croaţia. Serviciile sociale vor prelua cazul de îndată de Dana va fi externată, au mai spus ei.

O cunoştinţă de-a Danei din SUA, Nina Smidt, a declarat pentru Daily Beast că Adamcova a lucrat pentru scurt timp la o campanie pe care o avea în administrare în 2015, după ce a fost plasată acolo de o organizație non-profit care ajuta persoanele fără adăpost să își găsească un loc de muncă. Cu câţiva ani înainte, o revistă din orașul ei natal Slovacia, Trenčín, oraş din care a plecat în 1984 pentru a studia design în SUA, a publicat un profil al ei, descriind-o ca pe un designer de bijuterii de succes, mai multe piese create de aceasta fiind vândute inclusiv vedetelor extrem de cunoscut, între care Diana Ross. Dana declarase într-un interviu pentru revistă că a studiat designul vestimentar în Santa Monica, intrând ulterior în contact cu lumea divertismentului printr-un producător de film de succes cu care a început să se întâlnească și cu care ulterior s-a căsătorit, relatează The Guardian.

Cuplul ar fi divorțat în 2000, moment în care Dana s-a întors în Slovacia, unde a rămas până în 2008. Nu este clar când s-a întors în SUA, dar între 2015 și 2018 ar fi fost în Irlanda, lucrând în mai multe instituţii dedicate persoanelor fără adăpost, înainte de a se întoarce din nou în Trenčín. Un prieten slovac care locuia în Zagreb a recunoscut-o pe femeie din fotografia făcută publică de poliţie, iar un cuplu de turişti cehi şi-au amintit că au întâlnit-o pe coasta Croaţiei, aflând că e din Slovacia şi că era în vacanţă, singură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Femeia cu amnezie găsită pe litoralul Mării Adriatice a fost identificată. Dana este un fost designer care a făcut bijuterii pentru vedete, între care Diana Ross