Antena Meniu Search
x

Vaccinare obligatorie împotriva Covid pentru persoanele de peste 60 de ani, în Grecia. Amenzile încep de la 50 de euro

De ieri, grecii cu vârste de peste 60 de ani sunt obligați să se vaccineze împotriva Covid-19, iar cine nu se conformează plătește. Amenda este de 50 de euro în ianuarie și crește la 100 de euro, luna următoare.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.01.2022, 19:27

Vaccinare obligatorie împotriva Covid pentru persoanele de peste 60 de ani, în Grecia. Amenzile încep de la 50 de euro - Profimedia

Grecia aplică amenzi pentru persoanele de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate împotriva Covid. 

Decizia privind imunizarea obligatorie pentru cei cu vârste peste 60 de ani a fost luată din cazua ratei scăzute de vaccinare. Secretarul pentru Sănătate, Thanos Plevris, a declarat duminică la Open TV că factorul de vârstă este important "pentru că afectează sănătatea publică".

Rata de vaccinare a Greciei, sub media Uniunii Europene

Rata de vaccinare a Greciei este încă sub media Uniunii Europene, iar o creștere a infecțiilor a pus spitalele sub presiune. Aproximativ două treimi (66,9%) din cei 10,7 milioane de persoane din Grecia sunt complet vaccinați, în timp ce media UE este puțin peste 70%.

Pe acelaşi subiect

Guvernul elen consideră deja că măsura vaccinării obligatorii este un succes. De la anunţarea sancţiunilor, cu şase săptămâni în urmă, circa 217.000 de persoane cu vârsta peste 60 de ani s-au vaccinat, rata de vaccinare în rândul acestei grupe de vârstă ajungând la 90%.

Totuşi, autoritățile au exclus scenariul extinderii vaccinării obligatorii la alte categorii de vârstă.

Grecia a impus un termen limită pentru efectuarea dozei trei de vaccin

Persoanele care nu au primit doza a treia de vaccin contra Covid-19 până la 1 februarie, nu vor putea avea acces în Grecia în locurile rezervate persoanelor vaccinate, a anunţat duminică ministrul grec al Sănătăţii Thanos Plevris.

„Începând cu 1 februarie, orice persoană care nu a primit doza de rapel a vaccinului contra coronavirusului după o perioadă de 7 luni (de la a doua doză) va fi considerat nevaccinat. Certificatul va fi în continuare valabil, pentru că este un certificat european valabil 9 luni, dar nu vor mai putea beneficia de avantaje precum accesul în locuri rezervate persoanelor vaccinate”, a declarat Plevris la postul de televiziune Ant1. 

Atena şi Salonic, cele două oraşe greceşti situate în nord, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării, sunt cele mai afectate de varianta Omicron, potrivit autorităţilor. Pe 14 decembrie, ele au anunţat un record de 130 de decese în 24 de ore. Numărul zilnic de decese a coborât imediat sub 100. Sâmbătă, 65 de decese din cauza Covid-19 au fost înregistrate, în total fiind 21.328 de morţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vaccinare obligatorie împotriva Covid pentru persoanele de peste 60 de ani, în Grecia. Amenzile încep de la 50 de euro