Antena Meniu Search
x

Val de fracturi după ploaia îngheţată. De cinci ori mai mulţi pacienţi la camerele de gardă

Poleiul depus pe trotuare a trimis la camerele de gardă ale spitalelor de cinci ori mai mulţi oameni decât într-o zi obişnuită. Numai în Bucureşti, până la prânz, 40 de persoane au ajuns în faţa medicilor cu fracturi sau traumatisme.

Vezi și

Poleiul depus pe trotuare a trimis la camerele de gardă ale spitalelor de cinci ori mai mulţi oameni decât într-o zi obişnuită. Numai în Bucureşti, până la prânz, 40 de persoane au ajuns în faţa medicilor cu fracturi sau traumatisme. Pe străzile îngheţate, unii s-au ţinut de garduri, alţii şi-au lipit leucoplast pe încălţăminte, ca să îşi păstreze echilibrul.

Ploaia îngheţată a acoperit copaci, maşini, şosele şi trotuare. O provocare pentru oricine a fost nevoit să iasă din casă de dimineaţă. 

În Galaţi, la camera de gardă au fost de cinci ori mai mulţi pacienţi decât într-o zi obişnuită.

Lidia Şandru, medic UPU Galaţi: Foarte multe fracturi craniene, coloane cervicale. Ceea ce m-a mirat cel mai mult este prezenţa oamenilor în vârstă care eu nu înţeleg, la ora aceasta a dimineţii, de ce s-au prezentat, de ce au ieşit pe stradă, pentru că este şi o zi liberă, în fond şi la urma urmei.

Unii au găsit soluţia - şi-au lipit leucoplast pe ghete.

Şi în Bucureşti, ploaia îngheţată a transformat străzile dintre blocuri şi trotuarele în adevărate capcane. 

La periferia Capitalei încă sunt alei unde zăpada nu s-a topit, iar efectul de freezing rain nu a făcut altceva decât să înrăutăţească lucrurile. Ca atare, cea mai sigură metodă de înaintare este să te prinzi de gard, dacă există aşa ceva şi să faci paşi mici, ca să nu ajungi la camera de gardă.

Nici paşii mici şi făcuţi cu atenţie nu sunt o garanţie. Fiecare metru pe gheaţă e un pericol. Chiar şi pentru echipa de filmare.

Cele mai mari probleme sunt pe străduţele adiacente. Pe această alee din Voluntari cu greu îţi poţi ţine echilibrul. Iar pe alocuri gheaţa are aproape un centimetru.

Pentru şoferi, cauciucurile de iarnă n-au fost de mare ajutor. 

Meteorologii avertizează că în Bucureşti va ploua şi peste noapte, ceea ce înseamnă că şi mâine se poate forma polei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Val de fracturi după ploaia îngheţată. De cinci ori mai mulţi pacienţi la camerele de gardă