Antena Meniu Search
x

Prognoză sumbră a OMS: aproape 700.000 de europeni vor muri de Covid-19 până în martie 2022. Recomandări pentru a diminua violenţa valului 4

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a realizat o prognoză pentru următoarele luni, iar rezultatul este sumbru: aproape 700.000 de oameni îşi vor pierde viaţa din cauza Covid-19, până în martie anul viitor, doar în Europa. Potrivit raportului OMS, citat de EFE, simularea s-a făcut luând în considerare că rata de infectare actuală se va păstra.

de Redactia Observator

la 23.11.2021, 15:49

Prognoză sumbră a OMS: aproape 700.000 de europeni vor muri de Covid-19 până în martie 2022. Recomandări pentru a diminua violenţa valului 4
- Shutterstock

Avertismentul OMS a fost emis marţi, 23 noiembrie, de Biroul regional pentru Europa al OMS. Prognoza Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că 25 de ţări din regiunea europeană riscă să se confrunte din nou cu o criză a paturilor în spitale, în timp ce 49 de ţări secţiile de Terapie Intensivă vor fi supuse unor presiuni ridicate până în martie 2022. "Pentru a trăi cu acest virus şi pentru a ne continua viaţa de zi cu zi, avem nevoie de o abordare care să meargă dincolo de vaccin. Acest lucru înseamnă să primim dozele standard şi un rapel dacă ne este oferit, dar şi să încorporăm măsuri preventive în rutina noastră", a fost mesajul transmis printr-un comunicat de presă de Hans Kluge, directorul OMS pentru zona Europa.

Recomandările OMS

Pe lângă purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei sociale, OMS recomandă impunea certificatului verde, izolarea celor care prezintă simptome de Covid-19, precum şi testarea şi carantinarea.

Europa se confruntă acum cu valul 4 care îşi face simiţită prezenţa şi în ţările din Vestul continentului, acolo unde rata de vaccinare este mai mare decât cea din România. Până în acest moment, au fost administrate peste un miliard de doze de vaccin în regiunea europeană, rata de vaccinare, cu ambele doze, în rândul populaţiei fiind de 53,5%. Există însă decalaje semnificative între ţări, unele având o rată de vaccinare de 10%, iar altele fiind deja la 80%.

În aceste condiţii, OMS reaminteşte că transmiterea rapidă a virusului este favorizată de patru factori importanţi: varianta Delta a devenit predominantă, restricţiile au fost îmblânzite sau chiar ridicate total în unele zone din Europa, scăderea temperaturilor o dată cu venirea sezonului rece şi numărul mare de persoane încă nevaccinate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sanatate » Prognoză sumbră a OMS: aproape 700.000 de europeni vor muri de Covid-19 până în martie 2022. Recomandări pentru a diminua violenţa valului 4