Antena Meniu Search
x

OMS le cere ţărilor în care numărul cazurilor de COVID este în creştere să pună în aplicare măsuri ''foarte stricte''

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut ţărilor în care numărul cazurilor de coronavirus este în creştere să intensifice în curând măsurile de restricţie pentru a combate pandemia.

de Redactia Observator

la 13.11.2021, 09:21

OMS le cere ţărior în care numărul cazurilor de COVID este în creştere să pună în aplicare măsuri ''foarte stricte''
OMS le cere ţărior în care numărul cazurilor de COVID este în creştere să pună în aplicare măsuri ''foarte stricte'' - Profimedia Images

"Cu cât acţiunile pot fi implementate mai devreme, cu atât mai puţine sunt necesare măsuri să fie luate'', a declarat, vineri, la Geneva, experta OMS în domeniul Covid-19, Maria van Kerkhove. Ea a insistat că varianta Delta a virusului care circulă în prezent este mult mai infecţioasă decât variantele anterioare.

Mai multe ţări se află într-o situaţie dificilă şi trebuie să pună în aplicare măsuri ''foarte stricte'', a estimat directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan.

Ca de obicei, organizaţia ONU nu a numit nicio ţară anume şi nu a comentat acţiunile vreunui guvern anume. Măsurile citate includ folosirea pe scară largă a măştilor, distanţarea socială, asigurarea unei bune ventilaţii a spaţiilor interioare, evitarea adunărilor în spaţii mici şi telemuncă atunci când este posibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » OMS le cere ţărilor în care numărul cazurilor de COVID este în creştere să pună în aplicare măsuri ''foarte stricte''