Meniu LIVE
Search
x

Nao, un partener în terapia copiilor cu autism. Robotul va ajunge după sărbători la Constanţa.

Un robot umanoid şi performant va ajunge după sărbători la Constanţa. Chiar dacă ştie să danseze, să vorbească şi să se distreze, nu este o jucărie, ci un partener în tratamentul copiilor.

la 26.11.2018, 11:14
Vezi și

Un robot umanoid şi performant va ajunge după sărbători la Constanţa. Chiar dacă ştie să danseze, să vorbească şi să se distreze, nu este o jucărie, ci un partener în tratamentul copiilor. Mai ales pentru cei cu autism, pe care îi învaţă să socializeze, dar şi să comunice. Gadgetul, care costă 40.000 de euro, va intra curând în procedura de terapie şi va lucra efectiv cu cei mici.

Roboţelul reuşeşte să realizeze o multime de lucruri. Reuşeşte să danseze, reuşeşte să asculte, să comunice, să socializeze

Nao, sau terapeutul copiilor, este un robot umanoid performant care va ajunge la un Centru psihologic pentru copiii cu autism din Constanţa. Managerii clinicii l-au câştigat, dintre 300 de proiecte, în cadrul unui concurs de finanţare.

Adrian Gemănaru, psiholog: Nao este cel mai spectaculos robot umanoid. Este cel mai cunoscut din întreaga lume. În momentul de faţă a ajuns în peste 200 de universităţi, vorbeşte 20 de limbi de circulaţie internaţională şi a fost prezentat în peste 100 de ţări din întreaga lume.

Psihologul a văzut robotul acum 5 ani, la Cluj, şi de atunci a sperat că, într-o zi, Nao îi va ajuta şi pe copiii cu nevoi speciale din Constanţa.

Adrian Gemănaru, psiholog: Există un caz celebru în SUA, Virginia, un puşti de 5 ani, non-verbal, în urma şedinţelor de terapie desfăşurate cu robotul, 20.50 într-o perioadă scurtă de timp a început să comunice cu familia.

Nao este practic un prieten pentru cei mici, aşa că specialiștii, dar şi părinţii se așteaptă la rezultate spectaculoase.

Florentina Lupu, mama unui copil cu autism: Ei fiind atraşi în general de gageturi şi am înţeles că acest robot dă rezultate extraordinare pt copii cu aututism deoarece, programat aşa cum trebuie, îi învaţă foarte multe lucruri.

Adrian Gemănaru, psiholog: Roboţelul este prevăzut cu două camere HD cu ajutorur cărora poate recepţiona şi înregistra expresiile faciale ale personajului din faţa lui. Cu ajutorul lor el reacţionează în funcţie de ceea ce simte.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Nao, un partener în terapia copiilor cu autism. Robotul va ajunge după sărbători la Constanţa.