Antena Meniu Search
x

Românii, afectați psihic de măsurile de izolare

Românii rezistă din ce în ce mai greu în această perioadă. Cele mai multe Motive de stres şi nelinişte sunt cele legate de locul de munca, izolare, dar şi infectare. Dacă se prelungeşte criza, mulţi sunt în pericol să facă depresii, este avertismentul specialiştilor. Psihologii le recomandă să apeleze cu încredere la ei, pentru că acum îi pot consilia şi online.

de Redactia Observator

la 24.04.2020, 12:10

Vezi și
  • Românii, afectați de restricțiile de circulație
  • Izolarea provoacă anxietate și episoade de depresie

Anxietate, depresie, atacuri de panică. Sunt doar câteva dintre stările pe care cei mai mulţi le-au avut de când s-a instaurat starea de urgenţă. Cristina este una dintre persoanele care a avut sentimentul de teamă în această perioadă.

CRISTINA RIRINCA, pacientă Eu sunt o persoana usor anxioasa. A fost destul de solicitant. La inceput mai ales, pentru ca era frica de necunoscut in primul rand. Nu stiam ce va urma. Ma panicam.

Potrivit unui sondaj, 6 din 10 români se tem că această criză provocată de pandemie le poate afecta locul de muncă.

Psihologii confirmă astfel o altă realitate surprinsă de statisticile din ultima vreme.

Peste jumătate dintre românii care urmăresc posturile TV, mai exact 58 %, spun ca știrile și informațiile zilnice le transmit un sentiment de teamă. Si doar 35% dintre ei, adica aproximativ o treime, spun că acestea le transmit un sentiment de optimism.

ANCA MAFTEI, PSIHOTERAPEUT - Oamenii sunt spre capatul puterilor, nu mai au atat de multa anduranta. Este din ce in ce mai dificil sa ne pastram linistea interioara si echilibrul si probabil multi dintre noi vom apela la ajutor specializat pentru asta.

Orice problemă care nu este tratată la timp are un efect negativ mult mai târziu.

Soluţiile propuse de specialişti sunt la îndemâna oricui. 10 minute pe zi de respiraţie şi meditaţie ne eliberează de gândurile negative. Psihologii şi-au adaptat consultaţiile în online şi vin în ajutorul celor care au nevoie, ba chiar unele şedinţe sunt oferite gratuit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Românii, afectați psihic de măsurile de izolare