Antena Meniu Search
x

Scrumbia, preparatul preferat în cherhanalele de pe litoral

Scrumbia este peştele-vedetă în această perioadă a anului! În cherhanalele de pe litoralul românesc se vinde. mai ceva ca pâine caldă.  Pescarii îl aduc dimineaţa, iar până seara ajunge tot în farfuriile clienţilor.

de Redactia Observator

la 10.03.2019, 00:39

Vezi și

Scrumbia este peştele-vedetă în această perioadă a anului! În cherhanalele de pe litoralul românesc se vinde. mai ceva ca pâine caldă.  Pescarii îl aduc dimineaţa, iar până seara ajunge tot în farfuriile clienţilor. Sâmbătă, terasele au arătat ca în miezul verii. Pe o vreme superbă, mulţi români au făcut escapadă pentru a lua masa pe malul mării. La ora prânzului, cu greu zăreai un loc liber la cherhana.

În bucătăriile cherhanalelor de pe litoral, se lucrează ca-n plină vară. Sunt comenzi pe bandă rulantă. Iar bucătarii vor să le demonstreze turiştilor că au ales bine destinaţia pentru acest weekend.

Doar două luni şi jumătate pe an, pescarii au voie să prindă scrumbie în apa Mării Negre. Multe cherhanale se aprovizionează dimineaţa. Însă, in astfel de zile, până seara, rămân fără peşte proaspăt.

Pentru o porţie de midii pane, acest tânăr a plătit 23 de lei. Cei care au dorit scrumbie pe plită au scos din buzunar 27 de lei pentru 250 de grame.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Scrumbia, preparatul preferat în cherhanalele de pe litoral