Antena Meniu Search
x

Video Situaţie critică la Centrul de Transfuzii Sanguine Ploieşti, din cauza numărului mic de donatori. Cantitatea de sânge strânsă s-a înjumătăţit

Situaţie critică la Centrul de Transfuzii Sanguine Ploieşti, unul dintre cele mai mari din ţară. Dacă în trecut erau colectate zilnic peste 100 de pungi cu lichid vital, acum cantitatea strânsă s-a înjumătăţit. Asta după ce au fost realizate şi mai multe campanii de donare cu diverse primării din Prahova sau organizaţii non-guvernamentale.

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 08:09

Vezi și

Sălile de aşteptare ale Centrului de Transfuzii Sanguine Ploieşti erau pline, odinioară, până după orele prânzului. Acum, însa, în centru bate vântul.

Georgeta Hanganu, director Centru Transfuzii Ploieşti: Dacă în alţi ani, în mod obişnuit fără a face eforturi majore de promovare a donării de sânge, la Centru de veneau 100 de persoane pe zi. În ultimii ani, dar mai ale după pandemie, cred că populaţia a devenit mai reticentă.

Un număr mai mare de donatori se înregistrează în perioadele când există un apel punctual pentru bolnavi

Campaniile out-door de donare au reprezentat o gura de oxigen pentru Centrul de Transfuzii din Ploieşti. Cu toate acestea, sunt anumite echipamente necesare în procesul de colectare ce nu pot fi transportate în afara instituţiei.

Pe acelaşi subiect

Georgeta Hanganu, Centru Transfuzii Ploieşti: Cu ajutorul celor care derulează campanii de donare mobilă, reuşim să avem stocuri suficiente pe toate grupele şi pe toate RH-urile.

Alexandra, donatoare: Sunt donatoare veche, din 2012. Vin cam de două ori pe an.

Un număr mai mare de donatori se înregistrează în perioadele când există un apel punctual pentru anumiţi bolnavi. Doar ca nevoia este zilnică.

Mihaela, donatoare: Am început să vin periodic. După ce am născut copilaşul. După ce a trecut timpul necesar recuperării am început să vin.

Alexandra, donatoare: Mesajul meu este ca toată lumea să-şi facă timp. Măcar o dată, de două ori pe an.

Daniela Coman, donatoare: Dacă ar face toată lumea aşa, ar fi super. Niciodată nu se ştie. 

Cei care donează sânge primesc, la cerere, pentru fiecare donare, şapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă de la locul de munca, în ziua donării, dar şi decontarea cheltuielilor de transport. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Situaţie critică la Centrul de Transfuzii Sanguine Ploieşti, din cauza numărului mic de donatori. Cantitatea de sânge strânsă s-a înjumătăţit