Antena Meniu Search
x

Video Cum arată tinereţea în vremuri de criză. Calculele la sânge taie cheful de ieşit în oraş, iar vânătoarea de reduceri a devenit noua modă pentu tineri

Se întâlnesc acasă în loc să iasă în oraş, gătesc din ce în ce mai mult şi vânează reduceri. Aţi crede că vorbim despre seniorii care îşi calculează cu atenţie fiecare cheltuială, dar, în realitate, tot mai mulţi tineri înţeleg valoarea banului şi devin chibzuiţi. Iată cum arată tinereţea în vremuri de criză.

de Redactia Observator

la 18.09.2022, 19:59

Vezi și

Distracţia tinerilor din ziua de azi seamănă tot mai mult cu cea din alte vremuri, când existau extrem de puţine opţiuni. 

Alina, studentă: Preferăm întâlnirile acasă, dăm o comandă prin diferite aplicații și vine mâncarea direct acasă.

Reporter: Cât ești dispusă să dai pe o ieșire în oraș sau o întâlnire acasă?

AlinaUndeva la 40-50 de lei dacă luăm acasă, pe când oraș prețurile trec de 50 de lei lejer. 

Pe acelaşi subiect

RoxanaCred că ies o dată pe săptămână sau sunt dăți în care nu ies deloc două săptămâni pentru că nu prea sunt bani. Ca să merg la o cafenea nu pot să-mi iau un suc la 5 lei. Îți trebuie 40 de lei cam așa. 

Calculele la sânge taie orice chef de ieşit în oraş, iar de pe lista micilor plăceri dispar treptat şi cosmeticele, şi hainele. Vânătoarea de reduceri a devenit noua modă printre tineri. 

Ionuț: Mai mult aplicațiile pe net. Sunt coduri de reducere și scoți 50-100 de lei în minus, depinde de comandă. Mie îmi plac mult adidașii. O pereche de adidași care acum un an erau 450 de lei, anul asta sunt 750. 

AlinaAm niște coduri de reducere pe care le urmăresc pe internet. La anumite produse ai reduceri sau la anumite comenzi nu mai plătești transport, ai nişte mici beneficii. 

Calculele la sânge taie orice chef de ieşit în oraş

Alţii se văd nevoiţi să cumpere alimente mai ieftine şi să gătească acasă, drămuind cu grijă fiecare leu. 

Roxana: A trebuit să-mi schimb regimul alimentar din cauza asta.

Reporter În ce sens?

Roxana: Înainte mâncam foarte mult porc sau vită și acum am mâncat foarte mult pui. Exagerat de mult pui, fiind puțin mai ieftin, cel puțin de unde-l cumpăr eu. 

IonuțAnul trecut pe vremea asta făceam cumpărături de 900 de lei pentru o lună și anul asta dăm chiar și 1.300 pentru o lună.

Vremurile grele determină tot mai mulţi tineri să facă economii şi la energie şi să pună bani deoparte pentru viitorul tot mai incert. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri economice » Cum arată tinereţea în vremuri de criză. Calculele la sânge taie cheful de ieşit în oraş, iar vânătoarea de reduceri a devenit noua modă pentu tineri