Antena Meniu Search
x

SONDAJ: Cum considerați că se desfășoară, până în prezent, campania de vaccinare în România?

Aproape 400.000 de români au fost vaccinați împotriva Covid-19 cu serul Pfizer BioNTech, cu cel puțin o doză, iar reacțiile adverse sunt mai degrabă legate de modul de desfășurare a campaniei de vaccinare în România, decât de vaccin în sine.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 23.01.2021, 14:51

Vaccinul Pfizer BioNTech, care a fost administrat și în România pentru aproape 400.000 de oameni
Vaccinul Pfizer BioNTech, care a fost administrat și în România pentru aproape 400.000 de oameni - Profimedia Images
  • Premierul Florin Cîțu spune că România se află printre primele țări în ceea ce privește dozele de vaccin administrate

Din 27 decembrie 2020 și până în 22 ianuarie 2021 au fost administrate 385.936 doze de vaccin Pfizer BioNTech împotriva Covid-19, la care au existat 1.064 reacții comune sau minore, precum dureri în zona injectării, febră sau urticarie.

Premierul Florin Cîțu scrie, într-o postare pe Facebook, că din punctul lui de vedere campania de vaccinare merge bine și se menține obiectivul ca, până la sfârșitul lunii septembrie, să fie vaccinați 10,4 milioane de români. Conform unei statistici postate de premier, România se află printre primele ţări în ceea ce priveşte dozele de vaccin administrate.

Însă nu toată lumea se declară mulțumită de modul de desfășurare a campaniei de vaccinare. Problemele legate de procesul de programare în platforma de vaccinare și modul în care acestea s-au comunicat au determinat oamenii să caute locuri libere chiar și în alte orașe decât cele în care locuiesc sau să vină cu ore bune înainte de programare la centrul de vaccinare, pentru a sta la coadă să nu cumva să se termine dozele.

În plus, tot mai mulți români s-au plâns că nu găsesc loc să se programeze pentru rapel - a doua doză de vaccin -, stabilit la 21 de zile de la prima doză. Conform unor noi studii comunicate azi de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, rapelul poate fi întârziat până la 42 de zile fără afectarea eficacității.

Vă reamintim că în urma unui sondaj Observatornews.ro a reieșit că sub 20% dintre cei care au răspuns au reușit să se programeze la vaccin din prima încercare, iar peste 27% nu au reușit să se programeze deloc.

Așadar, vă invităm să răspundeţi în sondajul de mai jos dacă sunteţi mulțumiți de modul în care se desfășoară campania de vaccinare. De asemenea, ne poţi povesti experienţa ta cu procesul de vaccinare folosind formularul de Fii Observator.​

Întrebarea zilei

Cum considerați că se desfășoară, până în prezent, campania de vaccinare în România?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Observator » Sanatate » SONDAJ: Cum considerați că se desfășoară, până în prezent, campania de vaccinare în România?