Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Unul din 6 cupluri din România are dificultăţi în a concepe un copil. Ce presupune FIV şi care sunt problemele care îngreunează procedura

Unul din şase cupluri se confruntă cu dificultăţi în a concepe un copil. Pentru cuplurile care se confruntă cu aceste obstacole, primul pas este recunoaşterea problemei şi consultarea unui specialist. În ceea ce privește soluțiile, o speranță este oferit de procedurile de fertilizare in vitro.

de Redactia Observator

la 15.05.2024 , 07:45

O provocare tot mai răspândită în rândul cuplurilor din România: infertilitatea, și speranța pe care o aduce fertilizarea în vitro, sau FIV, în această luptă.

Un fapt alarmant pe care trebuie să-l cunoaștem este că aproximativ 17,1% din populația noastră fertilă se confruntă cu dificultăți în a concepe un copil. Asta înseamnă că unul din 6 cupluri sau persoane singure care vor să facă un copil trece prin această încercare, punând presiune nu doar pe umerii lor, ci și pe viitorul demografic al țării noastre.

Privind mai atent, descoperim că infertilitatea poate avea multe fațete. La femei, întâlnim probleme precum afectarea trompelor uterine, o rezervă ovariană scăzută sau endometrioza, în timp ce la bărbați, dificultățile pot veni din probleme legate de spermogramă, dezechilibre hormonale sau chiar anomalii genetice. 

Vezi și

Ce este procedura FIV

Pe acelaşi subiect

Pentru cuplurile care se confruntă cu aceste obstacole, primul pas este recunoașterea problemei și consultarea unui specialist. Este esențial să înțelegem că după 6-12 luni de încercări fără succes, este timpul să cerem ajutor.

În ceea ce privește soluțiile, o speranță este oferit de procedurile de fertilizare in vitro. FIV este o tehnică de reproducere asistată ce include stimularea ovulației, colectarea ovocitelor, fertilizarea lor în laborator și transferul embrionilor înapoi în uter. Despre acest proces, trebuie să știți că șansele de reușită sunt variabile, dar multe cupluri au reușit să devină părinți în urma acestui tratament.

Pe lângă suportul medical, este crucial să vorbim și despre sprijinul emoțional necesar cuplurilor. Anul trecut, Programul Național FIV a venit în ajutorul cuplurilor, acoperind o parte semnificativă din costurile asociate procedurilor FIV. Astfel de inițiative sunt vitale pentru a asigura că speranța rămâne aprinsă în inimile celor care își doresc un copil.

Este important să ne unim forțele - medici, politicieni, și societatea civilă - pentru a susține cuplurile în această călătorie. Prin informare, empatie și acțiune concretă, putem aduce schimbarea necesară pentru a îmbunătăți rata natalității în țara noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sanatate » Unul din 6 cupluri din România are dificultăţi în a concepe un copil. Ce presupune FIV şi care sunt problemele care îngreunează procedura