Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Înregistrarea care contrazice ancheta în cazul morţilor suspecte de la Pantelimon. O asistentă susţine că medicii cereau micşorarea dozelor din medicamente vitale

Apar noi dovezi în cazul morţilor suspecte de la Spitalul Pantelimon. O asistentă de la Terapie Intensivă a fost înregistrată când povestea cum medicii cereau micşorarea dozelor din medicamentul care îi ţinea în viaţă pe bolnavii în stare critică. Proba a fost depusă la Parchet.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 14.05.2024 , 20:21

Moartea celor 17 pacienţi în doar 4 zile, în secţia ATI de la Spitalul Pantelimon a şocat o ţară întreagă. La o lună de la începerea investigaţiei, apare înregistrarea unei discuţii care dă fiori. O asistentă îi povesteşte directoarei de îngrijiri medicale cine le cereau să scadă doza de noradrenalină.

Înregistrarea-cheie în dosarul Pantelimon

Directoare îngrijiri: Cine le făcea asta? Medicul sau asistenta?

Vezi și

Asistenta: Medicul. 

Pe acelaşi subiect

Directoare îngrijiri: Medicul...

Asistenta: Da şi ne spune în foaie trecut cu 20 sau cu 15 şi să-i meargă cu 1.

Directoare îngrijiri: Doamne fereşte-mă! Şi asistentele ce zic?

Asistenta: Noi? Păi cum să facem aşa? Ei pleacă, noi iar le dăm la 20. 

Procurorii au început atunci ancheta penală - au audiat mai mulţi medici şi pe toate cele 25 de asistentele de la Terapie Intensivă, plus conducerea spitalului. 

Asistenta: Ăia la toţi le-au modificat Nora.

Directoare îngrijiri: Şi la alţii le-a pus ser în loc de noradrenalină?

Asistenta: La alţii le-a pus ser în loc de Nora, da, exact. 

Asistentă: Se întâmplă de multe ori să ne pună să modificăm rata, de exemplu ei au dat pe 1. Când a venit ora de vizită de la 12 la 13, am dat-o înapoi la 15, la 10.

După ancheta proprie, Colegiul Medicilor a ajuns la concluziaacuzaţiile formulate de directoarea de îngrijiri nu se confirmă

Lucian Negreanu şeful Comisiei de Control, Colegiul Medicilor: Nu au existat nicio clipă, nici documentate şi nici din afirmaţiile medicilor vreo dovadă care să suporte această afirmaţie,. cum că s-ar fi intervenit medical asupra medicaţiei pe care o aveau pacienţii. 

Medicii cereau micşorarea dozelor 

Maria Rohnean reporter Observator: Potrivit unor surse judiciare, în anchetă sunt depuse mai multe probe care ar contrazice în totalitate raportul prezentat de Colegiul Medicilor, după ce inspectorii au stat de vorbă mai bine de o săptămână cu medicii din cadrul ATI de la Spitalul Pantelimon. 

Asistentele le-au povestit procurorilor că medicii le-ar fi cerut să micşoreze dozele care ţineau în viaţă pacienţii ca să elibereze mai repede paturile. În înregistrarea făcută de şefa asistentelor, femeia dă de înţeles că urmează o anchetă - îşi sfătuieşte subalterna să nu mită procurorii. 

Asistenta: Dar dacă nu scrieţi în foaie, eu ce să fac? Mă duc la puşcărie degeaba?

Directoare de îngrijiri: În cazul în care se aude sau vine cineva peste voi, voi să spuneţi adevărul, să nu le acoperiţi. 

După această conversaţie, directoarea de îngrijiri ar fi făcut plângerea penală la parchet unde a dus mai multe probe printre care înregistrări telefonice şi mesaje scrise de la asistente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sanatate » Înregistrarea care contrazice ancheta în cazul morţilor suspecte de la Pantelimon. O asistentă susţine că medicii cereau micşorarea dozelor din medicamente vitale