Antena Meniu Search
x

Alba: Mii de vizitatori la Targul Mierii de la Blaj

Mierea, polenul in general toate produsele apicole sunt recunoscute pentru beneficiile asupra sanatatii. Iar un loc special amenajat, unde pot fi testate o multumite de astfel de produse, este zilele acestea la Blaj, acolo unde a fost organizat Targul de miere.

Vezi și

Nu stii in ce parte sa te uiti. Si ce sa mai gusti. De la traditionala miere poliflora, pana la delicatese cu nuci sau fructe, si chiar produse cosmetice cu miere, propolis si polen. In orice forma ar fi, mierea e sanatate curata - spun oamenii.

“Cand suntem raciti si ne doare gatul luam o lingurita din fagurele asta de miere si ne trece. O fac cu ceai, cu galbenus de ou sau o mananc asa. Cate o lingurita dimineata pe stomacul gol este foarte buna”, spun clientii.

Cea mai ieftina miere este cea poliflora - aproximativ 20 de lei kilogramul. Pentru specialitati, precum mierea cu nuci, cu fructe confiate sau mierea de cires se plateste mai mult - aproximativ 35 de lei kilogramul.

Mierea nu face minuni doar la interior. Produsele cosmetice bio sunt foarte la moda acum. Si nu-i nimic mai natural decat mierea de albine.

“Avem un gomaj foarte bun, crema pentru picioare , avem o crema nutritiva de maini , o crema antirid cu extract de salcam si laptisor de matca, crema regeneranta pentru noapte”, explica Ioana Biris, expozant.Si nu sunt scumpe. Veti da 10-15 lei pentru o crema cu miere, pentru un gomaj – 20 de lei, iar o masca nutritiva costa 24 de lei.

Toate aceste produse pot fi incercate si cumparate zilele acestea la Blaj, acolo unde are loc a sasea editie a Targului de miere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Alba: Mii de vizitatori la Targul Mierii de la Blaj