Antena Meniu Search
x

Amenzi uriaşe în cele două luni de la instalarea restricţiilor de circulaţie

În doar două luni, poliţiştii au reuşit să adune din amenzi suficienţi bani cât să acopere bugetul unui minister. Sute de mii de oameni au fost sancţionaţi pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie pe durata stării de urgenţă.

de Redactia Observator

la 03.05.2020, 15:24

Vezi și
  • Din amenzi s-au strâns până acum 600 de milioane de lei.
  • Marcel Vela recunoaşte că povara este mare pentru români.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de ministrul Afacerilor Interne, peste 300.000 de români au fost amendaţi în cele două luni de la instalarea restricţiilor de circulaţie. Puţini dintre cei sancţionaţi au contestat amenzile.

Mulţi au preferat să le plătească în termen de 24 de ore, caz în care au avut de achitat doar o jumătate din sumă. Chiar şi aşa, din amenzi s-au strâns până acum 600 de milioane de lei, echivalentul a 120 de milioane de euro.

Ministrul de Interne, Marcel Vela recunoaşte că povara acestor amenzi este mare, pentru români. În acelaşi timp, însă, se arată convins că, în lipsa restricţiilor de circulaţie, costurile pentru România ar fi fost mult mai mari - şi vorbim aici de pierderi de vieţi omeneşti.

Banii adunaţi din amenzi ar putea fi investiţi în sănătate. Vă reamintim că încălcarea restricţiilor de circulaţie se sancţionează cu amendă între 2.000 şi 20.000 de lei pe durata stării de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Amenzi uriaşe în cele două luni de la instalarea restricţiilor de circulaţie