Antena Meniu Search
x

Ancheta la Spitalul din Târgu-Jiu

Ancheta se anunţă dificilă în cazul femeii care a intrat în şoc anafilactic după ce medicii de la Spitalul din Târgu-Jiu i-au administrat perfuzii şi injecţii pentru a-i face naşterea mai uşoară

Vezi și

Ancheta se anunţă dificilă în cazul femeii care a intrat în şoc anafilactic după ce medicii de la Spitalul din Târgu-Jiu i-au administrat perfuzii şi injecţii pentru a-i face naşterea mai uşoară

Ea a fost salvată însă pentru bebeluş nu s-a mai putut face nimic. Medicii spun că au acţionat ca la carte. Soţul femeii are însă dubii aşa că îşi pune speranţele în analizele toxicologice, care ar trebui să fac lumină.

Tânăra în vârstă de 25 de ani a suferit un şoc anafilactic la câteva ore după ce a ajuns la spital, în travaliu. Din cauza şocului, bebeluşul, din nefericire, a decedat în uter motiv pentru care, după stabilizarea pacientei, a doua zi a fost extras prin cezariană.

Sâmbătă dimineaţa, gravidei i s-a rupt apa iar medicii i-au făcut mai multe injecţii şi perfuzii pentru a-i face naşterea mai uşoară. Medicii susţin că toate testele de alergie pe care i le-au făcut au ieşit negative. Recunosc însă că una din substanţe, administrată sub formă de perfuzie, nu a fost testată. E vorba de oxitocină. Substanţa, folosită de un secol de ginecologi, e menită să amelioreze durerile facerii. În cazul ei, testarea nu ar fi obligatorie, spun medicii. Asta deşi au existat şi cazuri, rare ce-i drept, în care pacientele au intrat în şoc de la ea.

Medicii de la spitalul din Târgu-Jiu, care au fost de gardă în acea zi, cred că femeia a mâncat înainte să-i fie administrate injecţiile, lucru interzis.

Durerea părinţilor este cu atât mai mare cu cât, acum 6 ani, au mai pierdut un copil. S-a stins la un an şi jumătate din cauza unor probleme la inimă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ancheta la Spitalul din Târgu-Jiu