Antena Meniu Search
x

Video Angajaţii unei primării din Mureş sunt anchetaţi după ce ar fi încasat salariile de două ori, atât pe card, cât şi numerar

Să tot munceşti la primărie! A fost sloganul mai multor funcţionari publici din Sânpetru de Câmpie, județul Mureș. Aceştia au făcut în aşa fel încât să primească salariul întreg... de câte două ori pe lună. Bucuria le-a dispărut, însă, când totul a ieşit la iveală.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 05.07.2021, 18:43

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Totul a a ieşit la iveală în momentul în care fostul edil a pierdut alegerile locale care s-au desfăşurat în luna septembrie a anului trecut. Situaţia de-a dreptul bizară de la Primăria Sânpetru de Câmpie, din judeţul Mureş a fost descoperită în urma unui audit al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală cerut chiar de către actualul primar. Potrivit edilului, la momentul când a preluat mandatul, a adus un audit extern, tocmai pentru a vedea ce nereguli sunt la primărie.

Simona Vasiac - reporter Observator: Raportul celor de la ANAF a scos la iveală faptul că 4 funcţionari publici au primit salariu de două ori pe lună, în mod repetat, atât prin virament bancar, cât şi în numerar. Contolul a mai scos la iveală şi faptul că unele investiţii realizate deja sunt semnul întrebării în ceea ce priveşte legalitatea acestora. 

Pentru a recupera suma prejudiciului, în valoare de 500.000 de lei, primarul a depus o plângere penală  la Parchet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Angajaţii unei primării din Mureş sunt anchetaţi după ce ar fi încasat salariile de două ori, atât pe card, cât şi numerar