Antena Meniu Search
x
LIVE

Ministrul de Externe, apel pentru românii plecați temporar din țară

A fost o situaţie de criză, pe care ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a discutat-o cu autorităţile maghiare. Aşa s-a luat decizia ca pentru câteva ore să fie deschis un culoar de trecere pentru românii blocaţi.

De Redactia Observator la 18.03.2020, 11:47
Vezi și
  • Nu există un cotrol al statelor vecine.
  • Românii plecaţi temporar trebuie să se întoarcă acasă.

A fost o situaţie de criză, pe care ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a discutat-o cu autorităţile maghiare. Aşa s-a luat decizia ca pentru câteva ore să fie deschis un culoar de trecere pentru românii blocaţi.

Ministrul atrage atenţia că nu există un cotrol al statelor vecine, care sunt libere să închidă oricând graniţele. Iar românii plecaţi temporar peste hotare trebuie să se întoarcă acasă, cât mai repede.

Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe: Am facilitat prin intermediul eforturilor noastre atât centrala, cât şi misiunile diplomatice şi consulare ca aproximativ 140 de cetăţeni români aflaţi în diverse locaţii pe glob să se întoracă în România pe diverse căi. Mai avem în momentul ăsta, potrivit datelor noastre, în jur de 270-300 de cetăţeni români aflaţi în diverse locaţii în lume şi încercăm să le facilităm întoarcerea. Noi am făcut un apel destul de insistent, începând de săptămâna trecută, pentru ca cei care se află în situaţii de turism, în diverse locuri în lume să-şi întrerupe sejurul şi să se îndrepte spre ţară în cel mai scurt timp, pe cea mai disponibilă cale posibilă. Sunt tot mai multe state europene care iau astfel de măsură. Fie îşi închid frontierele pentru tranzitul sau intrarea cetăţenilor străini, fie suspendă cu diverse zone considerate deja zone roşii din Europa sau din lume, ceea ce face extrem de dificilă întoarcerea. De aceea este foarte greu de spus în acest moment care este fereastra de timp, însă e util ca cetăţenii români care se află în această ipoteză, nu mă refer aici la rezidenţi în străinătate, ci mă refer la turişti, să încerce să ajungă acasă cât mai repede cu putiinţă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Ministrul de Externe, apel pentru românii plecați temporar din țară