Antena Meniu Search
x

Are dreptul la viata! Alexandru are sase ani si 83 de kilograme

Alexandru face pasi mici, dar siguri, spre o viata mai buna. Nu la propriu, nu inca. Pentru ca greutatea in exces il impiedica sa mearga. Nu stie nici sa vorbeasca, desi are sase ani

Vezi și

Alexandru nu mai protesteaza. Oamenii din jurul lui care-l plimba pe holurile spitalului vor sa-l aduca la o viata normala. Desi nu stie sa vorbeasca, Alexandru pare constient de faptul ca doamnele in halate care-l tin de mana vor sa-l vada sanatos si le multumeste asa cum poate. "Nu stiu daca il vedeam o data pe luna zambind. Aici a inceput, si zambeste. Vorbeste cu toata lumea, se acomodeaza", spune Mariana Negrici, mama lui Alexandru.

Alexandru a descoperit in spital ca are puterea sa zambeasca, sa se joace. In ciuda problemelor grave pe care le are: kilogramele ii ingreuneaza respiratia, are organele marite si va trebui sa lupte o viata intreaga. Testele genetice vor putea aduce lumina in cazul lui Alexandru. Medicii banuiesc, acum, ca baietelul sufera de un sindrom rar de origine genetica, si nu vor sa se gandeasca inca la operatie. "Momentul unei interventii chirurgicale ar putea fi in urmatoarele luni sau peste un an sau doi. Daca reusim sa ii controlam suferinta printr-un regim conservator, va fi prima noastra optiune", a explicat Catalin Copaescu.

Regimul pe care il urmeaza acum il va ajuta sa scape de cinci kilograme pe saptamana, fara prea mult efort. Alexandru va ramane la clinica in care a ajuns la initiativa celor de la "Acces Direct" pana la sfarsitul saptamanii, cat mai dureaza analizele. Regimul strict si atentia neconditionata il vor salva pe copil de la o viata in ignoranta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Are dreptul la viata! Alexandru are sase ani si 83 de kilograme