Atentie! Mieii sub 10 kilograme ne dau colesterolul peste cap
Mielul mic face colesterolul mare. Borsul din miel mai mic de 10 kg ne da colesterolul peste cap. Sigur, specialistii stiu ce spun, vanzatorii stiu ce vand. Pana la urma, cel care dicteaza e clientul
Pe de-o parte comerciantii isi lauda marfa indiferent de cate kilograme are. De partea cealalta, cumparatorii se uita mai mult in buzunare decat la marfa. “Mielul mai mare e mai gras. Eu vreau unul mai micut cam asa la cinci-sase kilograme. In functie de bani. Acolo sa-mi fac pofta de Paste”, afirma un comparator.
Deloc recomandat, spun specialistii in nutritie. Cu cat mielul este mai mic, cu atat este mai daunator pentru organism. Mai exact, cel sub 10 kilograme este un pericol pentru sanatate. Carnea nu este suficient de matura si are substante care ingreuneaza metabolismul.
Colagenul, substanta de care e plina carnea mieilor sub 10 kilograme, e un ingredient minune in cremele impotriva imbatranirii, o stie orice doamna. E bun in piele, dar ajuns in organism, ne da metabolismul peste cap.
Cumparatorilor nu pare sa le pese de avertizarile nutritionistilor. Numarul oaspetilor din ziua de Paste si banii din portmoneu dicteaza alegerea, iar vanzatorii trebuie sa se adapteze cerintelor.
Nu doar greutatea mielului e importanta, mai sustin specialistii in nutritie. Ci si modul in care il preparam. Prajit e total nesanatos, innabusit la cuptor nu ne da organismul peste cap. Si mai conteaza si cu ce combinam friptura. Cum carnea de miel are nevoie de cinci pana la opt ore sa se digere, e recomandat sa se consume legume si fructe intre mese.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰