Antena Meniu Search
x

Au început anchetele după ce o fetiţă de 12 ani a murit într-un şantier abandonat din Constanţa

A căzut în gol într-un bloc-fantomă, construit ilegal, unde n-a mai călcat picior de muncitor de mai bine de doi ani. Un bloc fără gard de protecţie, fără paznic şi fără panouri de avertizare. Şi nu e singurul loc periculos din Constanţa.

Vezi și

A căzut în gol într-un bloc-fantomă, construit ilegal, unde n-a mai călcat picior de muncitor de mai bine de doi ani. Un bloc fără gard de protecţie, fără paznic şi fără panouri de avertizare. Şi nu e singurul loc periculos din Constanţa.

Roxana avea 12 ani şi împreună cu alţi copii s-a jucat într-un şantier abandonat. Nu se ştie dacă a alunecat sau a fost împinsă. A căzut de la etajul cinci, printre scări şi a murit pe loc. Nimic n-a oprit-o să intre în blocul periculos ridicat la doi paşi de casa bunicilor.

O construcţie ilegală făcută de o firmă de construcţii care nu mai există. După moartea Roxanei şi-au amintit şi autorităţile că, de câţiva ani, blocul-fantomă nu are nici gard de protecţie, nici paznic, nici panouri de avertizare. Deşi, legea obligă orice constructor să delimiteze şantierul de restul zonei.

Este in desfasurare procedura de inaintare a dosarului cauzei catre instantele judecatoresti, politia locala a intocmit un proces verbal. Intervenţia poliţiei a fost una de constatare. Iar autorităţile locale se plâng că au mâinile legate până când judecătorul nu le dă dreptul să demoleze sau să izoleze construcţia.

Pe acelaşi subiect

Cu alte cuvinte, blocul abandonat râmâne şi după moartea Roxanei un pericol. Şi nu este singurul şantier abandonat din Constanţa. Iar Bucureştiul este şi el e plin de construcţii lăsate de izbelişte. Anchetă e şi la serviciul de medicină legală, unde un angajat i-a cerut mamei care şi-a pierdut fetiţa o mie de lei ca să vină de acasă să facă necropsia pe care o ceruse poliţia.

Pentru înmormântare, Roxana a fost îmbrăcată cu haine aduse de oamenii care au fost impresionaţi de tragedie.

"Daca sunt ajutata si merge ancheta mai departe voi continua sa-mi fac dreptate pentru copilul meu. si pentru cei doi copiii care au ramas fara surioara lor", a declarat mama fetiţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Au început anchetele după ce o fetiţă de 12 ani a murit într-un şantier abandonat din Constanţa