Antena Meniu Search
x

Autospeciala unica pentru Centrul Vechi

"Incendiu in Centrul vechi!". E anuntul care da fiori oricarui, dar mai ales pompierilor. Nu pentru ca nu ar fi pregatiti, ci pentru ca orice interventie este un cosmar acolo. Pe aleile inguste si mereu aglomerate se va strecura, insa, de acum incolo o masina unica in Romania

Vezi și

Toamna lui 2011, Centrul Istoric. Mai multi oameni striga disperati dupa pompieri, in timp ce apartamentul lor arde violent. Salvatorii abia reusesc sa se strecoare pe culoarul dintre stalpii de iluminat si peretii cladirilor. Daca incendiul ar fi izbucnit vara, cand terasele sufoca fiecare metru de alee, tragedia nu era departe. Noua autospeciala e pregatita de orice insa.

Creata chiar dupa schitele pompierilor bucuresteni, masina este singura din tara cu astfel de dotari. Arma secreta a autospecialei este acest pistol. Combinatia de apa si spuma pleaca din furtun cu o presiune de 170 de bari. Asta inseamna ca un incendiu poate fi stins chiar si de doua ori mai repede.

500 de litri de apa si 30 de spumant poate transporta autospeciala. Daca vi se pare putin, va inselati. "Datorita pompei de ultrapresiune are un randament ridicat, echivalentul unei autospeciale de 4,000 de litri de apa", explica Adrian Marin, reprezentant al ISU Bucuresti.

Pentru masina, ISU Bucuresti nu a dat niciun ban. A primit-o cadou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Autospeciala unica pentru Centrul Vechi