Băuturile spirtoase româneşti vor fi exportate
Cinci tipuri de rachiu de vin şi patru de rachiu din fructe vor fi certificate şi protejate la nivel european. Atestarea le va permite producătorilor să îşi vândă produsele şi în afara Uniunii Europene. Denumirile lor vor fi şi ele protejate.
Cinci tipuri de rachiu de vin şi patru de rachiu din fructe vor fi certificate şi protejate la nivel european. Atestarea le va permite producătorilor să îşi vândă produsele şi în afara Uniunii Europene. Denumirile lor vor fi şi ele protejate.
Şi nu pe orice piaţă, ci pe cea europeană. Vinarsul de Jidvei se numără printre cele 9 băuturi spirtoase româneşti produse în zonele protejate. Ministerul Agriculturii a transmis spre atestare cinci tipuri de vinars şi patru tipuri de rachiu din fructe din mai multe zone ale ţării. Vinarsul românesc este o băutură cu aciditate mai ridicată şi tărie alcoolică mai mică şi se produce prin distilarea şi învechirea vinului.
Doar producătorii din zone autorizate pot produce spirtoasele, iar denumirile de origine sunt şi ele protejate. În plus, producătorii români care obţin certificarea îşi pot exporta produsele şi în afara Uniunii Europene.
Măsura ar trebui să reducă şi numărul produselor contrafăcute de pe piaţă.Producătorii care vor să fie protejaţi la nivel european se pot înscrie în continuare la Ministerul Agriculturii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰