Antena Meniu Search
x

Bilantul cheltuielilor de Paste: peste sapte milioane de cozonaci vanduti

De Paste, romanii au dat numaratorile peste cap. Au cheltuit cateva sute de milioane de euro in doar zece zile

Vezi și

De Paste, romanii si-au rasfatat papilele gustative cu tot soiul de bunatati. Si-au cheltuit aproape toti banii pe mancare. In total, aproxomativ 200 de milioane de euro au lasat la case, potrivit producatorilor. Cel mai bine s-au vandut cozonacii, ouale si carnea de miel. “In perioada Pastelui, s-au produs circa sapte milioane de cozonaci”, a declarat Aurel Popescu, presedinte Rompan.

Pentru care s-au platit insumat aproximativ 21 de milioane de euro. Tot de ordinul milioanelor au fost si vanzarile de oua. Iar pentru carnea de miel, comerciantii au incasat mai bine de 140 de milioane de euro. Domnul Gheorghe din comuna argeseana Corbi a vandut anul acesta 100 de miei. “Nu am vandut toata marfa. Am mai ramas cu ea. Speram sa vindem in continuare, pe parcurs. Ne multumim cu cat am putut vinde”, a spus vanzatorul de ovine.

Cum pastrama de miel nu merge fara un pahar de vin si producatorii faimoasei bauturi isi freaca mainele de bucurie dupa sarbatorile Pascale. Cel mai bine s-a vandut vinul alb sec.

Temperaturile ridicate le-au adus bani si berarilor. Anul acesta, de Paste, s-au baut mai bine de 50.000 de hectolitri de bere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Bilantul cheltuielilor de Paste: peste sapte milioane de cozonaci vanduti