Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A SUFERIT în tăcere! BOALA GRAVĂ care a răpus-o pe cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete la doar 59 de ani

Ileana Ciuculete, mult îndrăgita cântăreață de muzică populară, a decedat, din cauza unei ciroze. Avea 59 de ani.

de Redactia Observator

la 15.03.2017 , 12:44

Ileana Ciuculete, mult îndrăgita cântăreață de muzică populară, a decedat, din cauza unei ciroze. Avea 59 de ani.

Jurnalista Mara Bănică a scris, pe pagina sa de Facebook, că soţul artistei, Cornel Galeş, a confirmat decesul artistei şi că i-a explicat că Ileana se afla în spital din cauza unei ciroze galopante cauzată de o hepatită C despre care nu ştia.

Articolul continuă după reclamă

Ileana Ciuculete şi soţul ei, Cornel Galeş, trăiau o frumoasă poveste de dragoste de mai bine de 25 de ani.

Pe acelaşi subiect

"L-am cunoscut într-o zi ploioasa de toamnă. Eu eram la un restaurant, impreuna cu o prietena, iar cand am iesit ne-am nimerit in acelasi timp in fata localului si, cum pe vremea aceea nu erau foarte multe taxiuri, am fost nevoiti sa „impartim” masina. Iar în drum spre casa am schimbat câteva cuvinte. Aşa a fost sa fie. Cornel nu imi e doar sot, de 23 de ani e şi „stalpul meu de sustinere”, cunoaste tot ce fac, intre noi nu exista secrete... Eu am trait şi singură cativa ani, i-am explicat tot ce am facut sau n-am facut, aşa că nu-mi este teama să raspund oriunde şi oricand. Dumnezeu e martor, căci pe oameni îi poti minti, dar pe El nu. Sfânta Fecioara mă iubeşte atat de mult, simt asta", a declarat artista acum ceva timp.

Viaţa şi cariera Ilenei Ciuculete

Ileana Ciuculete s-a născut la 20 septembrie 1957. 

Copilăria Ilenei a fost marcată de saracie. De multe ori, parintii ei nu-si permiteau sa-i cumpere haine noi, rochite, iar artista suferea din aceasta cauza. Părinţii acesteia au sprijinit-o şi indrumat-o către muzica populară.

Tatal artistei îi scria versuri pe o scandura, iar in jurul varstei de 12 ani, Ileana Ciuculete participa la serbarile campenesti unde isi incanta audienta cu muzica populara.

Primii bani i-a castigat din muzica, pe la 14 ani, la Filarmonica Oltenia a Craiovei.

"Am avut o mare sansa cand regretatul dirijor Ionel Budisteanu,cu exigenta profesionala, m-a obligat sa cânt cu regretatul Ion Dolanescu pe scena Teatrului din Drobeta-Turnu-Severin. De emotie ,la un moment dat, mi-a cazut un cercel din ureche iar publicul m-a privit intr-un mod deosebit şi nu a luat in seama incidentul petrecut. Din cauza distributiei de exceptie, spectacolul s-a repetat 3 zile consecutiv iar o luna mai tarziu am fost invitata la Radio Craiova, unde am facut primele inregistrari. Imi amintesc cu placere de melodia"Lunca,lunca imbobocita"care a fost prima mea melodie", a povestit artista pe siteul ei.

Absolventă a Liceului de matematica fizica `Traian` din Drobeta Turnu – Severin, Ileana Ciuculete a preferat notele muzicale formulelor si a dorit sa impartaseasca tuturor pasiunea ei pentru muzica folclorica, inregistrand peste 400 de melodii proprii si avand peste 24 de albume.

Ileana Ciuculete a avut doua casatorii esuate, după care l-a cunoscut pe Cornel Galeş. Pe acesta din urma il considera barbatul ideal.

De-a lungul carierei sale artistice, artista a avut nenumarate colaborari inedite, alaturi de Andra, Axinte de la Vacanta Mare sau de Denisa cu care a interpretat o piesa in limba sarba.

Ileana Ciuculete a fost solista diverselor ansambluri folclorice, printre care Ansamblul `Nicolae Balcescu` din Craiova, Ansamblul folcloric `Calusul` din Scornicesti si Ansamblul `Danubius` din Drobeta Turnu-Severin.

În 2005, Ileana Ciuculete a fost rasplatita cu Discul de Aur pentru vanzarea a 40.000 de exemplare ale albumului `Ciorba de curcan`.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » A SUFERIT în tăcere! BOALA GRAVĂ care a răpus-o pe cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete la doar 59 de ani