Antena Meniu Search
x

Bricul Mircea a plecat în cel de-al doilea voiaj de instrucţie pe mare din acest an

Bricul Mircea, ambasadorul onorific al Forţelor Navale Române a plecat în cel de-al doilea voiaj de instrucţie. Este pentru prima oară când nava-şcoală efectuează două voiaje într-un singur an. Timp de o lună, studenţii şi cadeţii vor descoperi alături de comandanţii lor tainele navigaţiei.

Vezi și

Premieră în portul Constanţa. Bricul Mircea, ambasadorul onorific al Forţelor Navale Române a plecat în cel de-al doilea voiaj de instrucţie. Este pentru prima oară când nava-şcoală efectuează două voiaje într-un singur an. Timp de o lună, studenţii şi cadeţii vor descoperi alături de comandanţii lor tainele navigaţiei, la bordul bătrânului bric "Mircea".

Sunt ultimele pregătiri înainte de plecarea în largul mării. Părinţii, rudele, dar mai ales... iubitele nu i-au scăpat din ochi nicio secundă pe tinerii marinari. Îi privesc atent de pe margine şi speră să se întoarcă acasă cu bine. 

Greu le este şi studenţilor, mai ales că pentru mulţi dintre ei este primul voiaj din viaţa lor. 

Alături de viitori marinari români se află şi 25 străini, din care 13 sunt instructori germani, restul sunt cadeţi. 

După o săptămână de navigat în apele a şase mări şi două strâmtori intercontinentale, Bricul Mircea va acosta în Portul Dures din Albania. În cele 21 de zile de marş şi 10 de staţionare, şcoala navală a marinei române va mai face escale şi în porturile Split din Croaţia, Souda şi Grecia. Bricul "Mircea" se va întoarce acasă, pe 20 septembrie, după o lună de pregătire a viitorilor marinari militari români şi străini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bricul Mircea a plecat în cel de-al doilea voiaj de instrucţie pe mare din acest an