Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Căpșunile, o adevărată afacere

Este sezonul căpşunilor şi asta se vede în toate pieţele şi magazinele. Gustoasele trufandale au ajuns să fie o adevărată afacere, iar producătorii reuşesc să se extindă de la un an la altul

de Redactia Observator

la 24.05.2014 , 20:13

Este sezonul căpşunilor şi asta se vede în toate pieţele şi magazinele. Gustoasele trufandale au ajuns să fie o adevărată afacere, iar producătorii reuşesc să se extindă de la un an la altul

În ceea ce priveşte căpşunile, parcă se vând de la sine. Sunt mari, gustoase, de un vişiniu, nici prea închis, nici prea deschis, ci suficient cât să-ţi lase gura apă, numai privindu-le. Dar pentru argeşeanul care le cultivă, criteriile sunt mult mai multe. "Important este că pulpa şi pieliţa care îmbracă căpşuna este mai rezistentă decât celelalte soiuri. Se poate transporta, ţine la transport şi mai multe zile".

Transportul este important. Aproape zilnic, sute de kilograme de căpşuni iau drumul pieţelor şi al en-grosurilor. Aşa că se lucrează din greu la culesul lor. De dimineaţa până seara. Nicolae Cioloiu a început să cultive căpşuni abia anul trecut, pe aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Afacerea a mers destul de bine aşa că anul acesta a mai pus două hectare.

Vezi și

Este profitabil, iar în afaceri, asta contează. Aşa că argeşeanul are deja planuri să-şi extindă piaţa de desfacere şi în străinătate. De la producători kilogramul de căpşuni pleacă de la aproximativ 6 lei iar în pieţe ajunge să coste şi dublu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Căpșunile, o adevărată afacere