Antena Meniu Search
x

Cardul de sănătate a devenit obligatoriu pentru acordarea serviciilor medicale

De astăzi, oficial, cardul de sănătate este obligatoriu. Cine are emis pe numele său un astfel de dispozitiv va fi consultat de către medic, doar dacă îl are la el. Altfel, va ieşi din cabinet aşa cum a intrat

Vezi și

De astăzi, oficial, cardul de sănătate este obligatoriu. Cine are emis pe numele său un astfel de dispozitiv va fi consultat de către medic, doar dacă îl are la el. Altfel, va ieşi din cabinet aşa cum a intrat. Astăzi toţi pacienţii din policlinici şi spitale s-au prezentat la medic cu dispozitivul electronic la ei. Mulţi nici nu au venit pentru o consultaţie ci numai să-şi activeze cardul de sănătate. 

300 de mii de români care au un card emis dar pe care nu l-au luat de la casele judeţene de asigurări nu vor fi văzuţi de medic sub nici o formă, dacă nu merg să îl ridice. Peste 15 milioane de români au primit documentul electronic, iar alţi 500 de mii vor avea cardul tipărit până la sfârşitul anului, când vor împlini 18 ani. Mulţi cetăţeni au bătut azi la uşa doctorului doar pentru iniţializarea cartelei electronice.

În cazul în care cardul este pierdut sau deteriorat, posesorul trebuie să se prezinte la casa de asigurări de care aparţine pentru a face o cerere de emitere a unei cartele noi. Va trebui să achite şi o taxă de 15,5 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cardul de sănătate a devenit obligatoriu pentru acordarea serviciilor medicale